• logo
  • shakarim
    u n i v e r s i t y
person2

Аbdilova Galiya


  • Candidate of Technical Sciences, Associate Professor
  • +7 708 537 24 32
  • abdilova1979@bk.ru

Subjects taught

  • Food processing by pressing
  • Hydropneumatic machines and drives
  • Research work of the doctoral student, including internship and doctoral dissertation II
  • Research work of the doctoral student, including internship and doctoral dissertation I
  • Machine graphics
  • Engineering methods of calculation
  • Research work of the doctoral student, including internship and doctoral dissertation III

Publications

Influence of Grinding Degree and Screw Rotation Speed on Sunflower Oil Pressing Process

Applied Sciences (Switzerland)

04.09.2023

Chemical, physical properties, microstructure and granulometric composition of ultra-finely ground chicken bone paste

Applied Food Research

01.09.2023

Effect of Rotational Speed and Gap between Rotating Knives of the Grinder on the Yield Stress and Water-Binding Capacity of Fine Ground Chicken Bone

Applied Sciences (Switzerland)

01.04.2022

Study on the influence of different magnetic and electric field-assisted storage methods on non-thermal effects of food

Food Science and Technology

07.01.2022

Ways of improvement of technological equipment performance

Theory and practice of meat processing

26.04.2021

Оценка эффективности работы технологического оборудования

XXII Международной научно-практической конференции, посвященной памяти Василия Матвеевича Горбатова «Пищевые системы. Биобезопасность, технологии и инжиниринг». (25 ноября 2020 г.), журнал "ВСЁ О МЯСЕ" № 5S Москва, 2020

25.11.2020

TECHNICAL CHARACTERISTICS AND CONSTRUCTION FEATURES OF MEAT GRINDERS

Journal of Experimental Biology and Agricultural Sciences

23.11.2020

Developing new type of disk plate for meat chopper and its effect to water-binding capacity and yield stress of minced meat

International Journal of Mechanical and Production Engineering Research and Development (IJMPERD) ISSN (P): 2249–6890; ISSN (E): 2249–8001 © TJPRC Pvt. Ltd.

06.12.2019

Аналитическое исследование режущего механизма мясорубок

Материалы 20-ой Международной научно-практической конференции, посвященной памяти Василия Матвеевича Горбатова «Практические и теоретические аспекты комплексной переработки продовольственного сырья и создания конкурентоспособных продуктов питания - основа обеспечения импортозамещения и продовольственной безопасности России». – М.: ВНИИМП им. В.М. Горбатова

09.12.2016

Ұсақтаудың престеу процесіне қажетті тиімді факторларын анықтау

Ғылыми журнал «Шәкәрім атындағы Семей мемлекеттік университетінің хабаршысы». – Семей

24.10.2016

Change of Yield Stress of Minced Meat Grinded with Different Kind of Cutting Mechanism

Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences

20.09.2016

Машины для предварительного измельчения сырья животного происхождения

Научный журнал «Вестник научных конференций». – Тамбов

31.01.2016

Training

Менеджмент в образовании. Разработка авторских программ

Ulttyq Ustaz

21.08.2023 - 01.09.2023. Астана

Менеджмент в образовании

Восточно-Казахстанский университет им. С. Аманжолова

14.11.2022 - 25.11.2022. Усть-Каменогорск

"Активные методы обучения как условие развития профессиональной компетенций преподавателей ВУЗов"

МОН РК АО "Национальный центр повышения квалификации "ӨРЛЕУ""

22.08.2022 - 26.08.2022. Усть-Каменогорск

Апгерйд личности

НАО "Университет имени Шакарима города Семей"

19.11.2021 - 19.11.2021. Семей

Цифровые технологии в образовательном процессе дистанционного обучения

НАО "Университет имени Шакарима"

20.07.2020 - 01.08.2020. Семей

Технологические машины и оборудование

Павлодарский государственный университет имени С.Торайгырова

11.11.2019 - 23.11.2019. Павлодар

"Технология создания электронного учебника"

Государственный университет имени Шакарима

01.04.2015 - 30.04.2015. г.Семей

"Машины и аппараты пищевых производств"

ФГБОУ ВПО "Кемеровский технологический институт пищевой промышленности"

24.02.2015 - 27.02.2015. Кемерово

Инновационные технологии исследования функциональных продуктов питания зерноперерабатывающей промышленности"

СГУ имени Шакарима

08.10.2012 - 31.10.2012. г. Семей