• logo
  • shakarim
    u n i v e r s i t y
person2

Ташыбаева Маржан Мейрамбекқызы


  • PhD
  • m.tashybayeva@shakarim.kz

Оқытылатын пәндер

  • Гидропневматикалық машиналар және жетектер
  • Ет, сүт өнеркәсібінің және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық жабдықтары
  • Наубайханалық, макарон және кондитерлік өнеркәсібінің технологиялық жабдықтары
  • Ет және сүт өнеркәсiбiнің машиналары, автоматтары және ағынды желілері
  • Ет және сүт өнеркәсібінің кәсіпорындарын жобалау
  • Технологиялық машиналар мен жабдықтарды жобалау
  • Ет және сүт өнеркәсiбi кәсiпорындарындағы өнеркәсіптік желдету
  • Ет өнеркәсiбi кәсiпорындарының технологиялық жабдықтары
  • Магистранттың ғылыми-зерттеу жұмысы, оның ішінде тағылымдамадан өту және магистрлік диссертацияны орындау II
  • Конструкциялық материалдары және термиялық өңдеу

Жарияланымдар

Determination of the optimal dose of encapsulated biologically active additive introduced into a fermented milk product

«Интернаука»: научный журнал - №15 (285). Часть 5. Москва, Изд. «Интернаука», 2023. 18 – 20с. Электрон. версия. печ.публ.- https://internauka.org/journal/science/internauka/285

13.06.2025

ТАМАҚ ӨНІМДЕРІН КАПСУЛАЛАУҒА АРНАЛҒАН ҚОНДЫРҒЫЛАР МОНОГРАФИЯ

Т26 Тамақ өнімдерін капсулалауға арналған қондырғылар: монография / М.М. Ташыбаева. – Семей: «Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті» КеАҚ, «Pro100Print», 2025. - 98 бет.

13.06.2025

Development and Characterization of Emulsion Gels with Pine Nut Oil, Inulin, and Whey Proteins for Reduced-Fat Meat Products

Foods 2025, 14, 962

12.03.2025

УСТАНОВКАДЛЯКАПСУЛИРОВАНИЯПРОБИОТИКОВ

ВЕСТНИККазУТБ

30.09.2024

Optimization of encapsulation parameters for sodium alginate capsules: A study on the effect of temperature and gear pump rotation speed on capsule production and quality

J Food Process Eng. 2024;47:e14687.

04.07.2024

МИКРОКАПСУЛА АЛУ ҮШІН ҚОНДЫРҒЫНЫ ЖЕТІЛДІРУ

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2024. №2.

30.06.2024

ПАЙДАЛЫ МОДЕЛЬГЕ ПАТЕНТ Капсуланған өнімдерді өндіруге арналған қондырғы

«Ұлттық зияткерлік меншік институты» РМК директоры

03.05.2024

Капсулаларды алуға арналған қондырғы

«Аграрлық және тамақ өнеркәсібін дамытудың перспективалық бағыттары» халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференцияның жинағы. Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті. Семей, 08 желтоқсан 2023 ж. – 39 - 42 б.

08.12.2023

Потенциально опасные факторы при производстве кисломолочного напитка с инкапсулированными биологически активными добавками

Международная научно - практическая конференция «Перспективные направления развития аграрной и пищевой промышленности», НАО «Университет имени Шакарима города Семей», Семей, 08 декабрь 2023 г. – с. 169 - 171

08.12.2023

КАПСУЛАЛАРДЫ ТАМШЫЛАУ ӘДІСІМЕН ДАЙЫНДАУҒА АРНАЛҒАН ЖАБДЫҚ

Қазақстан-Тоңазыту 2022: халықар. ғыл. техн. конф. баяндамаларының жинағы (23 қыркүйек 2022 жыл) = Kazakhstan-Refrigeration 2022: Proceeding of the Conference (September 23, 2022) = Казахстан-Холод 2022: Сб. докл. межд. науч-техн. конф (23 сентября 2022 г.). – Алматы: АТУ, 2022. – 133 б., казахский, русский, английский.

23.09.2023

Effect of the Encapsulation Process on the Viability of Probiotics in a Simulated Gastrointestinal Tract Model Medium

Processes 2023, 11, 2757.

11.09.2023

РАЗРАБОТКА СОСТАВА ГЕЛЕОБРАЗУЮЩЕЙ СМЕСИ ДЛЯ ОБОРУДОВАНИЯ ИНКАПСУЛИРОВАНИЯ ПРОБИОТИКОВ

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2023. №2.

30.06.2023

Биологиялық белсенді қоспалар мен пробиотиктерді шашырату әдіспен капсулалау

Шәкәрім университетінің хабаршысы. – Семей, 2023, № 2. - 50 - 56 б.

12.06.2023

ШАШЫРАТУ ӘДІСПЕН КАПСУЛА АЛУ

Қазақстан-Тоңазыту 2022: халықар. ғыл. техн. конф. баяндамаларының жинағы (27 сәуір 2023 жыл) Kazakhstan-Refrigeration 2023: Proceeding of the Conference (April 27, 2023) Казахстан Холод 2023: Сб. докл. межд. науч-техн. конф (27 апреля 2023 г.). – Алматы: АТУ, 2023. – 89 б., казахский, русский, английский.

27.04.2023

ТАМАҚ ӨНІМДЕРІН КАПСУЛАЛАУҒА АРНАЛҒАН ҚОНДЫРҒЫ

Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. 2023. №1.

31.03.2023

ТАМАҚ ӨНІМДЕРІН КАПСУЛАЛАУҒА АРНАЛҒАН ҚОНДЫРҒЫНЫ ЖЕТІЛДІРУ Аналитикалық шолу

Т17 Тамақ өнімдерін капсулалауға арналған қондырғыны жетілдіру: Аналитикалық шолу/ А.К. Какимов, А.А. Майоров, А.Е. Еренгалиев, Г.А. Жумадилова, Ә.М. Мұратбаев, М.М. Ташыбаева. - Семей: 60 бет.

19.12.2022

МИКРОКАПСУЛАЛАУ – ТЕХНОЛОГИЯЛАРЫ МЕН ӘДІСТЕРІ

Шәкәрім университетінің хабаршысы. – Семей, 2022, № 3. - 39 - 47 б.

30.09.2022

КАПЕЛЬНЫЙ МЕТОД ПОЛУЧЕНИЯ МЯГКИХ ЖЕЛАТИНОВЫХ КАПСУЛ

Международная научно-практическая конференция «ТРАНСФОРМАЦИЯ АПК КАЗАХСТАНА В МИРОВОЙ ПРОДОВОЛЬСТВЕННЫЙ ХАБ: ПРЕДПОСЫЛКИ И ПЕРСПЕКТИВЫ», посвященная 80-летию со дня рождения член-корреспондента Казахской академии сельскохозяйственных наук, доктора технических наук, профессора ЕЛЕМЕСА ТУЛЕУОВИЧА ТУЛЕУОВА (Семей, 1 апреля 2022 года): Сборник докладов / гл. редактор Б.А. Ердембеков. – Семей: Университет имени Шакарима города Семей, 2022. – 463 с.

01.04.2022

Анализ оборудования для измельчения мясокостного сырья

Сборник материалов XX международной научно-практической конференции «Современные проблемы техники и технологии пищевых производств». - Барнаул, АлтГТУ, 14.03.2019. – с. 244-246.

14.03.2019

Способ измельчения замороженного мясного сырья

Сборник материалов IX-ой Международной научно-технической конференции «Казахстан-холод 2019». – Алматы, 20-21.02.2019. – с. 87-89.

20.02.2019

Влияние белкового обогатителя из кости на функционально-технологические свойства колбасного фарша и готовой продукции

Материалы 21-ой Международной научно-практической конференции, посвященной памяти Василия Матвеевича Горбатова «Информационно-технологическое развитие пищевой промышленности – тенденции, стратегии, вызовы». – М.: ВНИИМП им. В.М. Горбатова, 6.12.2018. – с. 95-97.

06.12.2018

Разработка технологии котлет и тефтелей с использованием национального мясного сырья

Сборник материалов V Международной научно-технической конференции «Инновационные технологии в пищевой промышленности: наука, образование и производство». – Воронеж: ВГУИТ, 16.11.2018. – с. 114-118.

16.11.2018

Ет шикізатын механикалық өңдеуге арналған әмбебап машиналар

Сборник материалов Международной научно-практической конференции «Ұлы Дала Астанасы (Астана великой степи)», посвященной 20-летию Астаны. – Семей: ГУ им. Шакарима, 20-22.06.2018. – с. 364-367.

20.06.2018

Біліктілікті арттыру

Инклюзивті білім беру жоғары оқу орындарында оқыту және тәрбиелеу әдістемесі

"Сәрсен Аманжолов атындағы Шығыс Қазақстан уиниверситеті" КеАҚ

17.02.2025 - 28.02.2025. Өскемен

Заманауи оқыту әдістері

"Семей қаласының Шәкәрім атындағы университет" КеАҚ

12.08.2024 - 28.08.2024. Семей