Білім беру бағдарламалары
7M07103 - Технологиялық машиналар мен жабдықтар
М103 Механика және металл өңдеу білім беру бағдарламаларының тобы 7М07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары білім беру саласына кіреді.
Кіріспе
Аталмыш бағдарлама Семей қаласының Шәкәрім атындағы мемлекеттік университетінің тамақ инженериясы ғылыми-зерттеу мектебінің "Технологиялық жабдықтар" кафедрасының магистратурасына арналған Қазақстан Республикасы Ғылым және жоғары білім министрлігінің нормативтік құжаттарының талаптарын ескере отырып, «7М07103 Технологиялық машиналар мен жабдықтар» мамандығы бойынша білім беру процесін ұйымдастыруға арналған құжаттар жүйесі болып табылады.
«7М07103 Технологиялық машиналар мен жабдықтар» ББ негізгі білім беру бағдарламасының міндетті құрамдас бөлігі болып табылады. Әрбір пәннің (курстың) бағдарламасы нақты маманды даярлаудың бірыңғай мақсатты қондырғысын орындауға бағытталған және базалық оқу-әдістемелік құжат болып табылады.
Оқу үдерісін ұйымдастырудың модульдік жүйесін енгізу оқу пәндерінің бағдарламаларын жасауға, олардың құрылымы мен мазмұнына ерекше талаптар қояды. Оқу пәнінің бағдарламасы тиісті сатыны (деңгейін) көрсете отырып, жоғары кәсіптік білім берудің ББ әрбір бағыты үшін әзірленеді.
Ғылыми-педагогикалық бағыттағы магистрлерді даярлау бойынша білім беру процесінің аяқталуының негізгі критерийі білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 88 кредитін, соның ішінде 6 кредит педагогикалық практика, 13 кредит зерттеу практикасы, сондай-ақ тағылымдамадан өтуді және магистрлік жобаны орындауды қоса алғанда, магистранттың ғылыми -зерттеу жұмысының кемінде 24 кредитін, қорытынды аттестацияның кемінде 8 кредитін игеру болып табылады. Барлығы 120 кредит.
2 жыл.
Ғылыми-педагогикалық бағыттағы магистрлерді даярлау бойынша білім беру процесінің аяқталуының негізгі критерийі білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 88 кредитін, соның ішінде 6 кредит педагогикалық практика, 13 кредит зерттеу практикасы, сондай-ақ тағылымдамадан өтуді және магистрлік жобаны орындауды қоса алғанда, магистранттың ғылыми -зерттеу жұмысының кемінде 24 кредитін, қорытынды аттестацияның кемінде 8 кредитін игеру болып табылады. Барлығы 120 кредит.
2 жыл.
Мақсаты
Тез өзгеретін әлеуметтік-экономикалық жағдайларға тез бейімделуге қабілетті тамақ және ет-сүт өнеркәсібінің технологиялық машиналары мен жабдықтары саласында жұмыс істеу үшін бәсекеге қабілетті мамандар даярлау, сондай-ақ тұлғаның жан-жақты кәсіби және интелектуалдық дамуына қажеттіліктерін қанағаттандыру
Түлектің біліктілік сипаттамасы
-
Берілетін дәреже / біліктілік7М07103- Технологиялық машиналар мен жабдықтар білім беру бағдарламасы бойынша техника ғылымдарының магистрі
-
Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізіміЖОО-да оқытушы, механик, әртүрлі меншік нысанындағы тамақ кәсіпорындарының шебері, өндірістік зертхананың техник-технологы, ғылыми-зерттеу институттары мен ЖОО-да ғылыми қызметкер, стандарттау және сертификаттау орталықтарында маман.
-
СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі7
-
Кәсіби қызмет саласыәскери-өнеркәсіптік кешенді қоса алғанда, өнеркәсіптің барлық салалары; -технологиялық процестерді әзірлеуді және тамақ өндірісі өнімдерін өндірістік алуды жобалау-конструкторлық және ғылыми-зерттеу қамтамасыз ету, жобалау-конструкторлық және ғылыми-зерттеу ұйымдары; - әр түрлі меншік түріндегі фирмалар, жоғары және орта арнаулы мекемелер.
-
Кәсіби қызмет нысанығылыми-педагогикалық дайындық кезінде: - ЖОО және басқа да оқу орындары, ғылыми-зерттеу институттары; - технологиялық машиналар мен жабдықтарға қызмет көрсету және жөндеу бойынша қызмет көрсету бойынша әртүрлі типтегі кәсіпорындар.
-
Кәсіби қызмет түрлері7М07103- Технологиялық машиналар мен жабдықтар ББ магистратура түлектері ғылыми және педагогикалық дайындық кезінде келесі кәсіби қызмет түрлерін орындай алады: - білім беру ұйымында зерттеуші, ғылыми қызметкер, ЖОО оқытушы.