person2

Utegenova Assiya


  • PhD
  • 87021111470
  • a.utegenova@shakarim.kz

Subjects taught

  • Microbiology of food products
  • Technology of fermentation industries
  • Technology of dry dairy products and canned milk

Publications

ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ФЕРМЕНТОВ ДЛЯ ОПРЕДЕЛЕНИЯ БЕЗОПАСНОСТИ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ

Вестник университета Шакарима

13.01.2025

Evaluation of antimicrobial efficacy and shelf life of natural hop extract in cheese production

18.12.2024

КОМПОЗИТТІК ҰННАН АЛЫНҒАН ГЛЮТЕНСІЗ НАННЫҢ САПАСЫН БАҒАЛАУ

Вестник университета Шакарима

16.12.2024

Acetylcholinesterase Immobilized on Glass Rod for Organophosphorus Pesticides Detection: Application on Milk Analysis

International Journal on Advanced Science Engineering Information Technology

30.06.2021

Heavy Metals Analysis, Gcms-Qp Quantification Of Flavonoids, Amino Acids And Saponins, Analysis Of Tannins And Organoleptic Properties Of Powder And Tincture Of Echinacea Purpurea (L.) And RhapÓNticum CarthamoÍDes

Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences

28.04.2021

Training

Artificial intelligence in education

Biruni University

22.04.2025 - 22.04.2025. Стамбул

"Сервисы ИИ- секретное оружие современного преподавателя"

Алматинский технологический университет

06.01.2025 - 17.01.2025. г. Алматы

Пищевая безопасность и технология продовольственных продуктов

Высшая школа современного образования

10.06.2024 - 28.06.2024. г. Самара

Технологические решения в производстве пищевых продуктов в контексте обеспечения их безопасности

КЫРГЫЗСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ТЕХНИЧЕСКИЙ УНИВЕРСИТЕТ ИМ. И. РАЗЗАКОВА

22.04.2024 - 22.05.2024. г. Бишкек

"Технология создания электронного учебника"

Государственный университет имени Шакарима

12.05.2015 - 30.05.2015. г.Семей