• logo
  • shakarim
    u n i v e r s i t y
person2

Utegenova Assiya


  • PhD
  • 87021111470
  • a.utegenova@shakarim.kz

Subjects taught

  • Microbiology of food products
  • Methodology of scientific research
  • Technology of fermentation industries
  • Technology of dry dairy products and canned milk
  • Technology of grouts industry
  • Technology of whole milk production
  • Control and assessment of the quality of raw materials and food products
  • Modern technologies of storage of meat, dairy products and public catering

Publications

Acetylcholinesterase Immobilized on Glass Rod for Organophosphorus Pesticides Detection: Application on Milk Analysis

International Journal on Advanced Science Engineering Information Technology

30.06.2021

Heavy Metals Analysis, Gcms-Qp Quantification Of Flavonoids, Amino Acids And Saponins, Analysis Of Tannins And Organoleptic Properties Of Powder And Tincture Of Echinacea Purpurea (L.) And RhapÓNticum CarthamoÍDes

Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences

28.04.2021

Training

"Сервисы ИИ- секретное оружие современного преподавателя"

Алматинский технологический университет

06.01.2025 - 17.01.2025. г. Алматы

Пищевая безопасность и технология продовольственных продуктов

Высшая школа современного образования

10.06.2024 - 28.06.2024. г. Самара

Технологические решения в производстве пищевых продуктов в контексте обеспечения их безопасности

КЫРГЫЗСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ТЕХНИЧЕСКИЙ УНИВЕРСИТЕТ ИМ. И. РАЗЗАКОВА

22.04.2024 - 22.05.2024. г. Бишкек

"Технология создания электронного учебника"

Государственный университет имени Шакарима

12.05.2015 - 30.05.2015. г.Семей