
Utegenova Assiya
- PhD
- 87021111470
- a.utegenova@shakarim.kz
Subjects taught
- Microbiology of food products
- Methodology of scientific research
- Technology of fermentation industries
- Technology of dry dairy products and canned milk
- Technology of grouts industry
- Technology of whole milk production
- Control and assessment of the quality of raw materials and food products
- Modern technologies of storage of meat, dairy products and public catering
Publications
ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ФЕРМЕНТОВ ДЛЯ ОПРЕДЕЛЕНИЯ БЕЗОПАСНОСТИ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ
Вестник университета Шакарима
13.01.2025
Evaluation of antimicrobial efficacy and shelf life of natural hop extract in cheese production
18.12.2024
КОМПОЗИТТІК ҰННАН АЛЫНҒАН ГЛЮТЕНСІЗ НАННЫҢ САПАСЫН БАҒАЛАУ
Вестник университета Шакарима
16.12.2024
Acetylcholinesterase Immobilized on Glass Rod for Organophosphorus Pesticides Detection: Application on Milk Analysis
International Journal on Advanced Science Engineering Information Technology
30.06.2021
Heavy Metals Analysis, Gcms-Qp Quantification Of Flavonoids, Amino Acids And Saponins, Analysis Of Tannins And Organoleptic Properties Of Powder And Tincture Of Echinacea Purpurea (L.) And RhapÓNticum CarthamoÍDes
Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences
28.04.2021
Training
Artificial intelligence in education
Biruni University
22.04.2025 - 22.04.2025. Стамбул
"Сервисы ИИ- секретное оружие современного преподавателя"
Алматинский технологический университет
06.01.2025 - 17.01.2025. г. Алматы
Пищевая безопасность и технология продовольственных продуктов
Высшая школа современного образования
10.06.2024 - 28.06.2024. г. Самара
Технологические решения в производстве пищевых продуктов в контексте обеспечения их безопасности
КЫРГЫЗСКИЙ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ТЕХНИЧЕСКИЙ УНИВЕРСИТЕТ ИМ. И. РАЗЗАКОВА
22.04.2024 - 22.05.2024. г. Бишкек
"Технология создания электронного учебника"
Государственный университет имени Шакарима
12.05.2015 - 30.05.2015. г.Семей