
Asirzhanova Zhanna
- Candidate of Technical Sciences
- 31-48-56
- z.asirzhanova@shakarim.kz
Subjects taught
- General technology of food production
- Technology of functional foods production
- Physicochemical and structural-mechanical methods of analysis
- Commodity research of food products
- Technology of public catering products production
- Technology of production of meat products for children and dietary nutrition
- Service and maintenance in catering
- Technology of flour confectionery
- Technology of vegetarian and dietary dishes at catering establishments
Publications
Hazard analysis and critical control point (HACCP) application to the production of a new low-fat meat patty
Journal “Cogent Food and Agriculture”
18.08.2025
Nutritional and technological benefits of pine nut oil emulsion gel in processed meat products
Journal “Foods”
22.07.2025
Дәнді-бұршақты дақылдар ұнының салыстырмалы сипаттамасы
Научный журнал "Вестник Университета Шакарима"
27.06.2025
Көкөніс шикізатына негізделген мармелад ассортиментін кеңейту
Научный журнал "Вестник Университета Шакарима"
27.06.2025
Функционалды май печеньесі өндірісінде мақсары мен зығыр майларын қолдану перспективалары
Научный журнал "Вестник Университета Шакарима"
27.06.2025
Использование ферментов для определения безопасности пищевых продуктов
Научный журнал "Вестник Университета Шакарима"
06.01.2025
Evaluation of antimicrobial efficacy and shelf life of natural hop extract in cheese production
Journal “CyTA - Journal of Food”
18.12.2024
Enhancing emulsified sausages: a comprehensive study of the nutritional, sensory, and sustainability advantages of quinoa flour incorporation
Journal “Cogent Food and Agriculture”
17.11.2024
Өнген жасыл қарақұмықты пайдаланып диеталық тамақтану үшін кондитерлік өнім технологиясын әзірлеу
Шәкәрім университетінің 90 жылдық мерейтойына арналған «Шәкәрім оқулары – 2024» халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының материалдары – Семей: Shakarim University
15.11.2024
Внедрение системы HACCP на предприятиях мясной промышленности: основные этапы и преимущества
Научный журнал «Вестник Университета Шакарима"
29.09.2024
Unlocking the Potential of Buckwheat Hulls, Sprouts, and Extracts: Innovative Food Product Development, Bioactive Compounds, and Health Benefits – a Review
Journal “Polish Journal of Food and Nutrition Sciences”
16.08.2024
Микробиологическая безопасность вареной колбасной продукции
Материалы Международной научно-практической конференции "Перспективные направления развития аграрной и пищевой промышленности», посвященной 80-летию д.т.н., профессора ЖАЙЛАУБАЕВА Д.Т., 75-летию к.т.н., профессора ЕРЕНГАЛИЕВА А.Е. и 70-летию д.т.н., профессора КАКИМОВА А.К.
08.12.2023
Паштет из субпродуктов с добавлением обогащающих компонентов растительного сырья
Сборник научных трудов XVI Международной научно-практической конференции молодых ученых и специалистов /ФГБНУ «Федеральный научный центр пищевых систем им. В.М. Горбатова» РАН
29.09.2023
Азық-түлік өнімдерінің сапасын бағалау
Оқу құралы. «Интеллект» баспа үйі, Семей. 2023. – 120 б.
30.06.2023
Nutritional physicochemical textural and sensory characterization of horsemeat patties as affected by whole germinated green buckwheat and its flour
Journal “International Journal of Food Properties”, Scopus Q1, Web of Science Q2, процентиль 80
06.02.2023
Training
Основы методики педагогических измерений
Национальный центр тестирования МНВО РК
16.01.2025 - 16.01.2025. Астана
Сервисы ИИ – секретное оружие современного преподавателя
Алматинский технологический университет
06.01.2025 - 17.01.2025. Алматы
Разработка цифровых образовательных ресурсов
НАО "Университет имени Шакарима города Семей"
20.10.2023 - 13.12.2023. Семей
Современные технологии пищевых продуктов и методы их анализа
НАО «Казахский национальный аграрный исследовательский университет»
22.05.2023 - 02.06.2023. Алматы
Менеджмент в образовании
НАО «Восточно-Казахстанский университет имени Сарсена Аманжолова»
14.11.2022 - 25.11.2022. Усть-Каменогорск