• logo
  • shakarim
    u n i v e r s i t y
person2

Kassymov Samat


  • candidate of technical sciences
  • 87075208433
  • samat-kasymov@mail.ru

Subjects taught

  • General technology of processing industries
  • Grain science with the basics of crop production
  • Scientific Basics of Food Safety
  • Research methods
  • Technology of macaroni industry
  • Technochemical control of processing industries
  • Doctoral student research work, including internship and doctoral dissertation II
  • Doctoral student research work, including internship and doctoral dissertation II
  • Doctoral student research work, including internship and doctoral dissertation V

Publications

Investigation of the food safety of lamb meat obtained in ecologically unfavarable trritories

Frontiers in Sustainable Food Systems, Том 8

17.10.2024

Effect of the Encapsulation Process on the Viability of Probiotics in a Simulated Gastrointestinal Tract Model Medium

Processes

15.09.2023

Совершенствование технологии производства мясного продукта из вторичного сырья

Наука и техника Казахстана

15.09.2023

Совершенствование технологии производства мясного продукта из вторичного сырья

Наука и техника Казахстана

15.09.2023

Study of the Nutritional Value and Microstructure of Veal Cutlets with the Addition of Siberian Cedar Nut Seed Cake

OnLine Journal of Biological Sciences 2022

14.09.2022

A Risk and Hazard Analysis Model for the Production Process of a New Meat Product Blended With Germinated Green Buckwheat and Food Safety Awareness

Frontiers in Nutrition.

22.06.2022

Качественные показатели полуфабриката рубленого мясосодержащего со жмыхом кедрового ореха (семян Pínus sibírica

АПК России

25.02.2022

Heavy metals analysis, gcms-qp quantification of flavonoids, amino acids and saponins, analysis of tannins and organoleptic properties of powder and tincture of echinacea purpurea (l.)and rhapónticum carthamoídes

PotravinarstvoSlovak Journal of Food Sciences

28.04.2021

Developing haccp plan for a fermented milk drink with encapsulated biologically active supplements

EurAsian Journal of BioSciences Eurasia J Biosci

22.04.2020

Nutritional and biological value of bakery products with the addition of vegetable powders and milk whey

International Journal of Psychosocial Rehabilitation

21.04.2020

Effect of Phytoadditive and Ferments on the Physical, Chemical and Organoleptic Properties of Fermented Milk Product

International Journal of Pharmaceutical Research

04.03.2020

Effect of alkali-salt treatment of meat by-product on physical, chemical and rheological properties

International journal of innovative techonology and exploring engineering

22.10.2019

Effect of mechanical processing of minced meat on the change of yield stress

International Journal of Mechanical and Production Engineering Research and Development

15.10.2019

Fatty acid composition female turkey muscles in Kazakhstan

Journal of World poultry research

28.05.2019

A specificity of microstructural and biochemical changes during ripening of dark, firm and dry sheep meat

Food Science and Applied Biotechnology

10.10.2018

Development of minced meatball composition for the population from unfavorable ecological regions

Annual Research and Review in Biology

15.09.2017

Comparative analysis of red and white Turkey meat quality

Pakistan Journal of Nutrition

14.09.2017

Development Recipe of Dry Porridge for School Food

Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences

03.05.2016

The technology of whey processing on the cascading evaporator

Jökull journal

17.02.2015

Training

Менеджмент в образовании. Разработка авторских программ

"Ұлттық ұстаз" онлайн академия

21.08.2023 - 17.09.2023. Астана

Менеджмент в образовании

ВКУ имени С.Аманжолова

14.11.2022 - 25.11.2022. Усть-каменогорск

Publish Smart. Science metrics for evaluation of researchers, publications, and titles: theory and practice

Science, Technology & Medical Journals

03.11.2021 - 03.11.2021. Семей

The teacher

Университет С.Демрели

01.11.2021 - 25.12.2021. Алматы

Основы методики педагогических измерений

Национальный центр тестирования

18.10.2021 - 22.10.2021. Семей

Подготовка внутренних аудиторов систем менеджмента качества в соответствии с требованиями ISO 9001:2015

Казахстанская организация качества

16.08.2021 - 18.08.2021. Семей

Технология пищевых и перерабатывающих производств

Казахский агротехничекий универсеитет имени С.С. Сейфуллина

26.10.2020 - 01.11.2020. Нур-Султан

Цифровые технологии в образовательном процессе дистанционного обучения

Университет имени Шакарима г.Семей

01.07.2020 - 11.07.2020. Семей

Пищевая безопасность

Московский государственный университет технологий и управления им. К.Г. Разумовского

05.11.2019 - 19.11.2019. Москва

Цифровизация образовательной среды: совершенствование профессиональной компетенции

Магнитогорский технический университет имени Г.И.Носова

15.07.2019 - 24.07.2019. Магнитогорск

Curriculum design

Назарбаев Университет

11.07.2019 - 12.07.2019. Нур-Султан

Учебно-методическое обеспечение образовательного процесса

ГУ имени Шакарима г.Семей

06.02.2017 - 18.02.2017. Семей

Commonly Used Techniques in Biochemistry and Molecular Biology

ГУ имени Шакарима г.Семей

21.11.2016 - 25.11.2016. Семей

"Изучение молекулярных механизмов ингибирующего действия ферментативных гидролизатов кокосового масла на Streptococcus mutans и Candida albicans"

ФГБОУ ВО "Кемеровский технологический институт пищевой промышленности (университет)"

26.05.2015 - 29.05.2015. г.Кемерово

"Технологии продовольственных и перерабатывающих производств"

ФГБОУ ВПО "Кемеровский технологический институт пищевой промышленности"

24.02.2015 - 27.02.2015. Кемерово

Технология производства и безопасность мясных, рыбных и зерновых продуктов

Университет пищевых технологий

10.05.2014 - 25.05.2014. Пловдив

Инновационные методы контроля качества сырья и биотехнологической продукции

Кемеровский технологический институт пищевой промышленности

11.11.2013 - 16.11.2013. Кемерово

Система контроля качества сырья и пищевых продуктов питания, в том числе, полученных инновационными методами

Кемеровский технологический институт пищевой промышленности

12.11.2012 - 16.11.2012. Кемерово

Инновационные технологии исследования функциональных продуктов питания зерноперерабатывающей промышленности"

СГУ имени Шакарима

08.10.2012 - 31.10.2012. г. Семей

Энергосберегающие технологии в сельском хозяйстве

Каз НАУ

23.09.2012 - 08.10.2012. г. Алматы

Современные тенденции и новейшие направления биотехнологии производства пищевых продуктов и их ингредиентов

Семипалатинский государственный университет им. Шакарима

13.04.2011 - 10.05.2011. г. Семей