Atambayeva Zhibek
- master of technikal scieces
- 8 747 483 42 50
- zh.atambayeva@mail.ru
Subjects taught
- Technological bases of physiology, hygiene and sanitation of nutrition
- Food quality management
- Microbiology of food products
- Home and food culture
- Technology of elevator industry
- Research methods
- Modeling and optimization of technological processes and the composition of foods
- Technochemical control of processing industries
- Progressive technics and technology in the branch of food industry
- Resource saving technology in food industry
- Actual problems of genetics
- Technology of vegetarian and dietary dishes at catering establishments
- Technology of public catering products production
- Physical methods of food processing
- General technology of processing industries
Publications
Unlocking the Potential of Buckwheat Hulls, Sprouts, and Extracts: Innovative Food Product Development, Bioactive Compounds, and Health Benefits – a Review
POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES DOI: 10.31883/pjfns/191859
16.08.2024
Nutritional, physicochemical, textural and sensory characterization of horsemeat patties as affected by whole germinated green buckwheat and its flour
Taylor & Francis https://doi.org/10.1080/10942912.2023.2174552
25.01.2023
Исследование пищевой ценности многокомпонентной добавки из злаковых культур
Научный журнал «Вестник КрасГАУ»
03.12.2022
A Pumpkin-Based Emulsion Gel as a Texture Improvement of Mixed Horsemeat Semi-Smoked Sausages
MDPI Foods https://doi.org/10.3390/foods11233886
01.12.2022
Study of the nutritional value and microstructure of veal cutlets with the addition of siberian cedar nut seed cake
OnLine Journal of Biological Sciences https://doi.org/10.3844/ojbsci.2022.375.387
01.09.2022
A Risk and Hazard Analysis Model for the Production Process of a New Meat Product Blended With Germinated Green Buckwheat and Food Safety Awareness
Frontiers in Nutrition https://doi.org/10.3389/fnut.2022.902760
22.06.2022
Improvement of quality characteristics of turkey pâté through optimization of a protein rich ingredient: physicochemical analysis and sensory evaluation
Food Science and Technology https://doi.org/10.1590/fst.00720
12.01.2021
Использование растительного сырья для повышения качества комбинированного мясного полуфабриката
Международной научно-практической конференции «Современное состояние, перспективы развития АПК и производства специализированных продуктов питания» (посвященная юбилею Заслуженного работника высшей школы Российской Федерации, доктора технических наук, профессора Гавриловой Натальи Борисовны)
24.04.2020
Разработка безопасных мясных полуфабрикатов с использованием растительного сырья
Международная научно-практическая конференция «I юбилейные чтения, посвященное 100-летию Бойко Ф.К.»
21.02.2020
HACCP system for the production of semi-finished meat products
Научный журнал «Вестник» ГУ им. Шакарима г. Семей №1(89)
20.01.2020
Nutritive and biological value of the germinated wheat grain
EurAsian Journal of BioSciences
16.09.2019
COMPREHENSIVE QUALITY ASSESSMENT OF HORSE MEAT
SCIENCE, RESEARCH, DEVELOPMENT #17 TECHNICS AND TECHNOLOGY.
30.05.2019
Пищевая безопасность и биологическая ценность мяса конины
Научный журнал «Вестник» ГУ им. Шакарима г. Семей № 1(85)
14.01.2019
Улучшения качества и интенсификация производства соленых изделий
Научный журнал «Вестник» ГУ им. Шакарима г. Семей № 3(83)
10.09.2018
Radioecological Monitoring of Adjacent Territories to the Former Semipalatinsk Nuclear Test Site, East Kazakhstan
International Journal of Engineering & Technology
16.07.2018
Training
"Online-преподаватель" методы и инструменты эффективного дистанционного обучения
Алматинский технологический университет
07.02.2022 - 19.02.2022. Алматы
Апгрейд личности
НАО
19.11.2021 - 19.11.2021. Семей
Университет 4.0. Цифровая трансформация
Республиканский Институт Высшей Школы
07.04.2021 - 23.04.2021.
Инновационные образовательные технологии и дидактические модели
Алматинский технологический университет
01.03.2021 - 15.03.2021. Алматы
Цифровые технологии в образовательном процессе дистанционного обучения
НАО
07.07.2020 - 18.07.2020. Семей
Пищевая безопасность
ФГБОУ ВО
05.11.2019 - 19.11.2019. Москва
Инновационные технологии конкурентоспособной продукции животного происхождения
ФГБОУ ВПО
07.10.2019 - 11.10.2019. Кемерово
ФГБОУ ДПО "Российская академия кадрового обеспечения агропромышленного комплекса"
17.04.2018 - 27.04.2018. Москва
Инновационная технология преподавания специальных дисциплин
Государственный Университет имени Шакарима города Семей
06.02.2017 - 18.02.2017. Семей
Методика проведения лабораторных занятий
Государственный Университет имени Шакарима города Семей
06.02.2017 - 18.02.2017. Семей
Безопасность продуктов питания
ФГБОУ "Южно-Уральский Государственный Университет"
30.05.2016 - 09.06.2016. Челябинск
"Технологии продовольственных и перерабатывающих производств"
ФГБОУ ВПО "Кемеровский технологический институт пищевой промышленности"
24.02.2015 - 27.02.2015. Кемерево