• logo
  • shakarim
    u n i v e r s i t y
person2

Atambayeva Zhibek


  • master of technikal scieces
  • 8 747 483 42 50
  • zh.atambayeva@mail.ru

Subjects taught

  • Technological bases of physiology, hygiene and sanitation of nutrition
  • Food quality management
  • Microbiology of food products
  • Home and food culture
  • Technology of elevator industry
  • Research methods
  • Modeling and optimization of technological processes and the composition of foods
  • Technochemical control of processing industries
  • Progressive technics and technology in the branch of food industry
  • Resource saving technology in food industry
  • Actual problems of genetics
  • Technology of vegetarian and dietary dishes at catering establishments
  • Technology of public catering products production
  • Physical methods of food processing
  • General technology of processing industries

Publications

Unlocking the Potential of Buckwheat Hulls, Sprouts, and Extracts: Innovative Food Product Development, Bioactive Compounds, and Health Benefits – a Review

POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES DOI: 10.31883/pjfns/191859

16.08.2024

Nutritional, physicochemical, textural and sensory characterization of horsemeat patties as affected by whole germinated green buckwheat and its flour

Taylor & Francis https://doi.org/10.1080/10942912.2023.2174552

25.01.2023

Исследование пищевой ценности многокомпонентной добавки из злаковых культур

Научный журнал «Вестник КрасГАУ»

03.12.2022

A Pumpkin-Based Emulsion Gel as a Texture Improvement of Mixed Horsemeat Semi-Smoked Sausages

MDPI Foods https://doi.org/10.3390/foods11233886

01.12.2022

Study of the nutritional value and microstructure of veal cutlets with the addition of siberian cedar nut seed cake

OnLine Journal of Biological Sciences https://doi.org/10.3844/ojbsci.2022.375.387

01.09.2022

A Risk and Hazard Analysis Model for the Production Process of a New Meat Product Blended With Germinated Green Buckwheat and Food Safety Awareness

Frontiers in Nutrition https://doi.org/10.3389/fnut.2022.902760

22.06.2022

Improvement of quality characteristics of turkey pâté through optimization of a protein rich ingredient: physicochemical analysis and sensory evaluation

Food Science and Technology https://doi.org/10.1590/fst.00720

12.01.2021

Использование растительного сырья для повышения качества комбинированного мясного полуфабриката

Международной научно-практической конференции «Современное состояние, перспективы развития АПК и производства специализированных продуктов питания» (посвященная юбилею Заслуженного работника высшей школы Российской Федерации, доктора технических наук, профессора Гавриловой Натальи Борисовны)

24.04.2020

Разработка безопасных мясных полуфабрикатов с использованием растительного сырья

Международная научно-практическая конференция «I юбилейные чтения, посвященное 100-летию Бойко Ф.К.»

21.02.2020

HACCP system for the production of semi-finished meat products

Научный журнал «Вестник» ГУ им. Шакарима г. Семей №1(89)

20.01.2020

Nutritive and biological value of the germinated wheat grain

EurAsian Journal of BioSciences

16.09.2019

COMPREHENSIVE QUALITY ASSESSMENT OF HORSE MEAT

SCIENCE, RESEARCH, DEVELOPMENT #17 TECHNICS AND TECHNOLOGY.

30.05.2019

Пищевая безопасность и биологическая ценность мяса конины

Научный журнал «Вестник» ГУ им. Шакарима г. Семей № 1(85)

14.01.2019

Улучшения качества и интенсификация производства соленых изделий

Научный журнал «Вестник» ГУ им. Шакарима г. Семей № 3(83)

10.09.2018

Radioecological Monitoring of Adjacent Territories to the Former Semipalatinsk Nuclear Test Site, East Kazakhstan

International Journal of Engineering & Technology

16.07.2018

Training

"Online-преподаватель" методы и инструменты эффективного дистанционного обучения

Алматинский технологический университет

07.02.2022 - 19.02.2022. Алматы

Апгрейд личности

НАО

19.11.2021 - 19.11.2021. Семей

Университет 4.0. Цифровая трансформация

Республиканский Институт Высшей Школы

07.04.2021 - 23.04.2021.

Инновационные образовательные технологии и дидактические модели

Алматинский технологический университет

01.03.2021 - 15.03.2021. Алматы

Цифровые технологии в образовательном процессе дистанционного обучения

НАО

07.07.2020 - 18.07.2020. Семей

Пищевая безопасность

ФГБОУ ВО

05.11.2019 - 19.11.2019. Москва

Инновационные технологии конкурентоспособной продукции животного происхождения

ФГБОУ ВПО

07.10.2019 - 11.10.2019. Кемерово

ФГБОУ ДПО "Российская академия кадрового обеспечения агропромышленного комплекса"

17.04.2018 - 27.04.2018. Москва

Инновационная технология преподавания специальных дисциплин

Государственный Университет имени Шакарима города Семей

06.02.2017 - 18.02.2017. Семей

Методика проведения лабораторных занятий

Государственный Университет имени Шакарима города Семей

06.02.2017 - 18.02.2017. Семей

Безопасность продуктов питания

ФГБОУ "Южно-Уральский Государственный Университет"

30.05.2016 - 09.06.2016. Челябинск

"Технологии продовольственных и перерабатывающих производств"

ФГБОУ ВПО "Кемеровский технологический институт пищевой промышленности"

24.02.2015 - 27.02.2015. Кемерево