Білім беру бағдарламалары
7M07207 - Тағам технологиялар және инженерия
М111 Тамақ өнімдерін өндіру білім беру бағдарламаларының тобы 7М07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары білім беру саласына кіреді.

Кіріспе
қатыспайды 7М07207 - Тағам технологиялары және инженерия білім беру бағдарламасы Шәкәрім университеті Тамақ инженериясы зерттеу мектебі "Тамақ технологиясы" кафедрасының М111-"Тамақ өнімдерін өндіру" білім беру бағдарламалары тобында өңірлік еңбек нарығының, сондай-ақ шетелдік жоғары оқу орны Солтүстік-батыс ауыл және орман шаруашылығы университетінің (Сяньян қ., Қытай Халық Республикасы) шетелдік жоғары оқу орнының қажеттіліктерін ескере отырып әзірленген). Білім беру бағдарламасы білім беру процесін іске асырудың мақсаттарын, күтілетін нәтижелерін, мазмұнын, шарттары мен технологияларын, дайындықтың осы бағыты бойынша бітірушінің дайындық сапасын бағалауды регламенттейді және бағдарламаның сипаттамасы мен бітірушінің кәсіби қызметінің бағыттарын, Оқыту нәтижелері мен алынған құзыреттерді, білім алушылардың дайындық сапасын қамтамасыз ететін білім беру процесін ұйымдастыруды қамтиды. Білім беру бағдарламасын іске асыру кезінде оқу процесінде тез өзгеретін технологиялық ортада білім алушылардың цифрлық құзыреттерін дамыта отырып, жасанды интеллект құралдарын қолдану көзделеді. Білім беру бағдарламасы жоғары оқу орны жағдайында ерекше білім беру қажеттіліктері барстуденттерді оқытуды, сондай-ақ оның әлеуметтенуін және қоғамға кірігуін көздейді.
Ғылыми-педагогикалық бағыттағы магистрлерді даярлау бойынша білім беру процесінің аяқталуының негізгі критерийі білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 88 кредитін, соның ішінде 6 кредит педагогикалық практика, 13 кредит зерттеу практикасы, сондай- ақ тағылымдамадан өтуді және магистрлік жобаны орындауды қоса алғанда, магистранттың ғылыми - зерттеу жұмысының кемінде 24 кредитін, қорытынды аттестацияның кемінде 8 кредитін игеру болып табылады. Барлығы 120 кредит.
2 жыл
Мақсаты
Ғылыми-техникалық прогресс пен инновацияларды дамытуға сәйкес АӨК-де азық-түлік саласының заманауи ғылыми және практикалық міндеттерін шешуге, ғылыми-педагогикалық қызметті жүзеге асыруға қабілетті бәсекеге қабілетті кадрларды даярлау
Түлектің біліктілік сипаттамасы
  • Берілетін дәреже / біліктілік
    7М07207 - Тағам технологиялар және инженерия білім беру бағдарламасы бойынша техника ғылымдарының магистрі
  • Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізімі
    Бастапқы лауазымда болуы мүмкін: ғылыми- педагогикалық даярлық кезінде-ғылыми-зерттеу мекемелерінде, жоғары оқу орындары мен колледждерде: зертхана меңгерушісі, жетекші маман, ғылыми қызметкер, оқытушы, өндіріс саласындағы маман-технолог, Тамақ өндірісі кәсіпорындарының басқарушы аппаратының менеджері мен маманы
  • СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі
    7
  • Кәсіби қызмет саласы
    7М07207 - "Тағам технологиялар және инженерия" білім беру бағдарламасы бойынша техника ғылымдарының магистрі: ғылыми - педагогикалық даярлықта-ғылыми-зерттеу мекемелерінде, жоғары оқу орындары мен колледждерде: зертхана меңгерушісі, жетекші маман, ғылыми қызметкер, оқытушы, өндіріс саласындағы маман-технолог, менеджер және маман ретінде тамақ өндірісі кәсіпорындарының басқару аппаратында жұмыс істей алады.
  • Кәсіби қызмет нысаны
    Ғылыми-педагогикалық бағыт бойынша магистратура түлектерінің кәсіби қызметінің объектілері ЖОО, колледждер; гимназиялар; ғылыми-зерттеу институттары; ғылыми-өндірістік, ауылшаруашылық, жобалау, сараптау, әкімшілік мекемелері; тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындары; салалық зертханалар, бөлімшелер, секциялар, секторлар, жергілікті, облыстық және республикалық басқару құрылымдары жанындағы департаменттер, бақылау-талдау қызметі мекемелері, стандарттау және сертификаттау орталықтары және т. б. болып табылады.
  • Кәсіби қызмет түрлері
    7М07207 - "Тағам технологиялар және инженерия" білім беру бағдарламасы бойынша магистратура түлектері кәсіптік қызметтің келесі түрлерін орындай алады: ғылыми-педагогикалық даярлау кезінде: - ғылыми және эксперименттік-зерттеу әзірлемелерін жүргізу, жобалау-іздестіру жұмыстарын, тамақ өндірісінің кәсіпорындарында ғылыми-ұйымдастыру қызметін орындау; - жоғары оқу орындарында, колледждерде және жүйенің басқа да оқу орындарында ғылыми-педагогикалық қызметті жүзеге асыру әдістемелік, - білім беру бөлімдерінде әдіскер ретінде жұмыс істейді.
Құзыреттіліктерді дамытуға арналған оқыту модульдерінің картасы
Модуль 1. Әлеуметтік-лингвистикалық және ғылыми-педагогикалық қызмет

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Әлеуметтік лингвистикалық құзыреттіліктерді және негізгі ғылыми-педагогикалық, басқарушылық және коммуникативті білім мен дағдыларды кәсіби қызметте қолдану қабілетін қалыптастырады.

Модуль 2. Азық-түлік өнімдерін өндіру технологиясы

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Гендік түрлендірілген өнімдер (ГТӨ), радиациялық және ресурс үнемдеу технологиялары саласындағы инновацияларды, сондай-ақ мал шаруашылығы, астық және өсімдік өнімдерін өңдеу ерекшеліктерін ескеру арқылы азық-түлік өнімдерін өндіруді оңтайландыру үшін заманауи технологиялық әдістер мен үлгілеу құралдарын қолданады.

Модуль 3. Тамақ өнімдерінің сапасын бақылау, ғылыми зерттеулерді ұйымдастыру, зияткерлік меншік құқықтарын қорғау

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Тамақ өнімдерінің сапасын бақылау үшін ғылыми зерттеулерді жоспарлаудың заманауи әдістерін және халықаралық қауіпсіздік стандарттарын қолданады, сонымен қатар тамақ өнеркәсібінде инновацияларды әзірлеу және енгізу кезінде зияткерлік меншікті қорғау тетіктерін пайдаланады.