• logo
  • shakarim
    u n i v e r s i t y
Білім беру бағдарламалары
7M07203 - Тағам қауіпсіздігі
М111 Тамақ өнімдерін өндіру білім беру бағдарламаларының тобы 7М07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары білім беру саласына кіреді.

Кіріспе
қатыспайды "Тамақ технологиясы" кафедрасы, тамақ инженериясын зерттеу мектебі, "Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті" КЕАҚ 7м07203 "тамақ қауіпсіздігі"білім беру бағдарламасы бойынша магистранттарды даярлауды жүзеге асырады
Бейіндік бағыттағы магистрлерді даярлау бойынша білім беру процесінің аяқталуының негізгі критерийі білім алушының теориялық оқытудың кемінде 25 кредитін, оның ішінде өндірістік практиканың 14 кредитін, сондай-ақ тағылымдамадан өтуді және магистрлік жобаны орындауды қоса алғанда, магистранттың эксперименттік-зерттеу жұмысының кемінде 13 кредитін, қорытынды аттестаттаудың кемінде 8 кредитін игеруі болып табылады. Барлығы 60 несие.
1 жыл
Мақсаты
Білім беру бағдарламасының мақсаты ҚР индустриялық - инновациялық даму стратегиясын кадрлық қамтамасыз ету үшін, азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігі саласындағы мемлекеттік, жергілікті, өңірлік, шетелдік мекемелер, кәсіпорындар үшін еңбек нарығында бәсекеге қабілетті кадрларды дайындау болып табылады. Азық-түлік өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету жөніндегі маман қызметінің басты функциясы кәсіпорынның өнім сапасын басқару жөніндегі қызметі мәселелері бойынша әдістемелік жұмысты ұйымдастыру, өнімнің, жұмыстардың (қызметтердің) ғылым мен техниканың қазіргі заманғы даму деңгейіне, қауіпсіздік талаптарына, ішкі нарықта тұтынушылардың талаптарына, сондай-ақ экспорттық талаптарға сәйкестігін қамтамасыз ету бойынша кәсіпорын бөлімшелерінің қызметіне бақылауды жүзеге асыру болып табылады.
Түлектің біліктілік сипаттамасы
  • Берілетін дәреже / біліктілік
    7М07203 -Тағам қауіпсіздігі білім беру бағдарламасы бойынша техника ғылымдарының магистрі
  • Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізімі
    - ғылыми-педагогикалық дайындық кезінде-ғылыми-зерттеу мекемелерінде, жоғары оқу орындары мен колледждерде; ғылыми-өндірістік, жобалық, сараптамалық, әкімшілік мекемелер; жергілікті, облыстық және республикалық басқару құрылымдары жанындағы департаменттер, бақылау-аналитикалық қызмет мекемелері, стандарттау және сертификаттау орталықтары және т. б.
  • СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі
    7
  • Кәсіби қызмет саласы
    Бітірушілердің кәсіби қызмет саласы тамақ қауіпсіздігін зерттеумен байланысты салалардағы ғылыми-зерттеу, өндірістік-технологиялық, ұйымдастыру-басқару, жобалық, сараптамалық, педагогикалық жұмыстарды қамтиды
  • Кәсіби қызмет нысаны
    Ғылыми-педагогикалық бағыт бойынша магистратура түлектерінің кәсіптік қызметінің объектілері ЖОО, колледждер, гимназиялар; ғылыми-зерттеу институттары; санитарлық-эпидемиологиялық, ұйымдастыру-басқару, білім беру мекемелері болып табылады. Бейіндік магистратураны бітірген магистрант педагогикалық бейіндегі пәндер циклін игерген және педагогикалық практикадан өткен жағдайда ғана ғылыми және педагогикалық қызметпен айналыса алады. Бұл цикл қосымша академиялық кезең ішінде меңгеріледі, ол аяқталғаннан кейін оған негізгі дипломға тиісті сертификат беріледі
  • Кәсіби қызмет түрлері
    7М07203 -Тағам қауіпсіздігі білім беру бағдарламасының түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерін орындай алады: бейіндік дайындық кезінде: - санитарлық-эпидемиологиялық; - өндірістік-технологиялық; - ұйымдастырушылық-басқарушылық. ғылыми-педагогикалық дайындық кезінде: - санитарлық-эпидемиологиялық, өндірістік-технологиялық, ұйымдастыру-басқару, эксперименттік-зерттеу, - жоғары оқу орындарында, колледждерде және білім беру жүйесінің басқа да оқу орындарында ғылыми-педагогикалық қызметті жүзеге асыру. 7М07203 "Тағам қауіпсіздігі" мамандығы бойынша техника ғылымдарының магистрлері кәсіби қызметтің келесі түрлерін орындай алады: - санитарлық-эпидемиологиялық: - өндірістік-технологиялық: - ұйымдастырушылық-басқарушылық қызмет: - эксперименттік-зерттеу: - білім беру (педагогикалық)
Құзыреттіліктерді дамытуға арналған оқыту модульдерінің картасы
Социолингвистикалық және ғылыми-педагогикалық қызмет

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Білім беру және кәсіби қызметтегі дүниетанымдық, әлеуметтіклингвистикалық және философиялық мәселелерді шешу қабілетін көрсетеді жоғары педагогикалық білім беру мәселелерін және оның одан әрі даму перспективаларын шешу қабілетін көрсетеді. Мотивацияға, дағдарыстық жағдайларда коммуникацияларды жүзеге асыруға, сапаны бақылау мен кешенді басқаруға заманауи тәсілдерді қолдана отырып, мультимәдени командаларды басқарады. Педагогикалық теория мен тәжірибенің заманауи әдістері мен технологияларын талдайды және бағалайды

Азық-түлік өнімдерінің сапасын бағалау және зерттеу әдістері

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Биологиялық шикізат пен материалдардың микробиологиялық және токсикологиялық көрсеткіштерін зерттеу әдістерін қолданады. Тамақ өнімдерінің өндірістік процесінде нормативтік-техникалық құжаттаманы, техникалық регламентті, санитарлық нормалар мен ережелерді және оларды кәсіби қызметте пайдалануды қолданады

Тамақ шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Азық-түлік тауарларын сәйкестендіруді тауар танушылық сараптауды немесе сапасын бағалауды жүргізе алады; азықтүлік тауарларын бұрмалаудың әртүрлі түрлерін тани алады; Мемлекеттік қадағалау және бақылау жөніндегі заңнамалық және нормативтікқұқықтық актілерді, әдістемелік материалдарды; мемлекеттік қадағалау және бақылау, ведомствоаралық және ведомстволық бақылау жүйелерін, техникалық регламентті қолдану