Бейіндік бағыттағы магистрлерді даярлау бойынша білім беру процесінің аяқталуының негізгі критерийі білім алушының теориялық оқытудың кемінде 25 кредитін, оның ішінде өндірістік практиканың 14 кредитін, сондай-ақ тағылымдамадан өтуді және магистрлік жобаны орындауды қоса алғанда, магистранттың эксперименттік-зерттеу жұмысының кемінде 13 кредитін, қорытынды аттестаттаудың кемінде 8 кредитін игеруі болып табылады. Барлығы 60 несие.
1 жыл
-
Берілетін дәреже / біліктілік7М07203 -Тағам қауіпсіздігі білім беру бағдарламасы бойынша техника ғылымдарының магистрі
-
Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізімі- ғылыми-педагогикалық дайындық кезінде-ғылыми-зерттеу мекемелерінде, жоғары оқу орындары мен колледждерде; ғылыми-өндірістік, жобалық, сараптамалық, әкімшілік мекемелер; жергілікті, облыстық және республикалық басқару құрылымдары жанындағы департаменттер, бақылау-аналитикалық қызмет мекемелері, стандарттау және сертификаттау орталықтары және т. б.
-
СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі7
-
Кәсіби қызмет саласыБітірушілердің кәсіби қызмет саласы тамақ қауіпсіздігін зерттеумен байланысты салалардағы ғылыми-зерттеу, өндірістік-технологиялық, ұйымдастыру-басқару, жобалық, сараптамалық, педагогикалық жұмыстарды қамтиды
-
Кәсіби қызмет нысаныҒылыми-педагогикалық бағыт бойынша магистратура түлектерінің кәсіптік қызметінің объектілері ЖОО, колледждер, гимназиялар; ғылыми-зерттеу институттары; санитарлық-эпидемиологиялық, ұйымдастыру-басқару, білім беру мекемелері болып табылады. Бейіндік магистратураны бітірген магистрант педагогикалық бейіндегі пәндер циклін игерген және педагогикалық практикадан өткен жағдайда ғана ғылыми және педагогикалық қызметпен айналыса алады. Бұл цикл қосымша академиялық кезең ішінде меңгеріледі, ол аяқталғаннан кейін оған негізгі дипломға тиісті сертификат беріледі
-
Кәсіби қызмет түрлері7М07203 -Тағам қауіпсіздігі білім беру бағдарламасының түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерін орындай алады: бейіндік дайындық кезінде: - санитарлық-эпидемиологиялық; - өндірістік-технологиялық; - ұйымдастырушылық-басқарушылық. ғылыми-педагогикалық дайындық кезінде: - санитарлық-эпидемиологиялық, өндірістік-технологиялық, ұйымдастыру-басқару, эксперименттік-зерттеу, - жоғары оқу орындарында, колледждерде және білім беру жүйесінің басқа да оқу орындарында ғылыми-педагогикалық қызметті жүзеге асыру. 7М07203 "Тағам қауіпсіздігі" мамандығы бойынша техника ғылымдарының магистрлері кәсіби қызметтің келесі түрлерін орындай алады: - санитарлық-эпидемиологиялық: - өндірістік-технологиялық: - ұйымдастырушылық-басқарушылық қызмет: - эксперименттік-зерттеу: - білім беру (педагогикалық)
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Білім беру және кәсіби қызметтегі дүниетанымдық, әлеуметтіклингвистикалық және философиялық мәселелерді шешу қабілетін көрсетеді жоғары педагогикалық білім беру мәселелерін және оның одан әрі даму перспективаларын шешу қабілетін көрсетеді. Мотивацияға, дағдарыстық жағдайларда коммуникацияларды жүзеге асыруға, сапаны бақылау мен кешенді басқаруға заманауи тәсілдерді қолдана отырып, мультимәдени командаларды басқарады. Педагогикалық теория мен тәжірибенің заманауи әдістері мен технологияларын талдайды және бағалайды
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Биологиялық шикізат пен материалдардың микробиологиялық және токсикологиялық көрсеткіштерін зерттеу әдістерін қолданады. Тамақ өнімдерінің өндірістік процесінде нормативтік-техникалық құжаттаманы, техникалық регламентті, санитарлық нормалар мен ережелерді және оларды кәсіби қызметте пайдалануды қолданады
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Азық-түлік тауарларын сәйкестендіруді тауар танушылық сараптауды немесе сапасын бағалауды жүргізе алады; азықтүлік тауарларын бұрмалаудың әртүрлі түрлерін тани алады; Мемлекеттік қадағалау және бақылау жөніндегі заңнамалық және нормативтікқұқықтық актілерді, әдістемелік материалдарды; мемлекеттік қадағалау және бақылау, ведомствоаралық және ведомстволық бақылау жүйелерін, техникалық регламентті қолдану