• logo
  • shakarim
    u n i v e r s i t y
Білім беру бағдарламалары
7M07201 - Азық-түлік өнімдерінің технологиясы (қолдану саласы бойынша)
М111 Тамақ өнімдерін өндіру білім беру бағдарламаларының тобы 7М07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары білім беру саласына кіреді.

Кіріспе
7М07201 "Азық-түлік өнімдерінің технологиясы" білім беру бағдарламасы М111 - "Тамақ өнімдерін өндіру" білім беру бағдарламалары тобы бойынша "Тамақ өндірісінің технологиясы және биотехнология" кафедрасының инженерлік-технологиялық факультетінің Семей қаласының Шәкәрім атындағы университеті іске асыратын-өңірлік еңбек нарығының қажеттіліктерін ескере отырып әзірленді. Білім беру бағдарламасы білім беру процесін іске асырудың мақсаттарын, күтілетін нәтижелерін, мазмұнын, шарттары мен технологияларын, дайындықтың осы бағыты бойынша бітірушінің дайындық сапасын бағалауды регламенттейді және бағдарламаның сипаттамасы мен бітірушінің кәсіби қызметінің бағыттарын, Оқыту нәтижелері мен алынған құзыреттерді, білім алушылардың дайындық сапасын қамтамасыз ететін білім беру процесін ұйымдастыруды қамтиды.
Ғылыми-педагогикалық бағыттағы магистрлерді даярлау бойынша білім беру процесінің аяқталуының негізгі критерийі білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 88 кредитін, соның ішінде 6 кредит педагогикалық практика, 13 кредит зерттеу практикасы, сондай-ақ тағылымдамадан өтуді және магистрлік жобаны орындауды қоса алғанда, магистранттың ғылыми -зерттеу жұмысының кемінде 24 кредитін, қорытынды аттестацияның кемінде 8 кредитін игеру болып табылады. Барлығы 120 кредит.
2 жыл.
Мақсаты
Теориялық, практикалық-бағытталған және ғылыми - білім беру тәсілдерін қолдана отырып, азық-түлік өнімдерінің технологиясы саласында ұйымдастырушылық-басқару, ғылыми-конструкторлық қызмет дағдыларын меңгерген бәсекеге қабілетті мамандарды даярлау.
Түлектің біліктілік сипаттамасы
  • Берілетін дәреже / біліктілік
    7М07201 -Азық-түлік өнімдерінің технологиясы білім беру бағдарламасы бойынша техника ғылымдарының магистрі
  • Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізімі
    Бастапқы лауазымда болуы мүмкін: ғылыми-педагогикалық даярлық кезінде-ғылыми-зерттеу мекемелерінде, жоғары оқу орындары мен колледждерде: зертхана меңгерушісі, жетекші маман, ғылыми қызметкер, оқытушы, өндіріс саласындағы маман-технолог, Тамақ өндірісі кәсіпорындарының басқарушы аппаратының менеджері мен маманы
  • СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі
    7
  • Кәсіби қызмет саласы
    7М07201«Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша техника ғылымдарының магистрі ретінде жұмыс істей алады: ғылыми - педагогикалық дайындық кезінде - ғылыми-зерттеу мекемелерінде, жоғары оқу орындары мен колледждерде: зертхана меңгерушісі, жетекші маман, ғылыми қызметкер, оқытушы, өндіріс саласында маман-технолог, тамақ өндірісі кәсіпорындарының менеджері және басқару аппаратының маманы.
  • Кәсіби қызмет нысаны
    Ғылыми-педагогикалық бағыт бойынша магистратура түлектерінің кәсіби қызметінің объектілері ЖОО, колледждер; гимназиялар; ғылыми-зерттеу институттары; ғылыми-өндірістік, ауылшаруашылық, жобалау, сараптау, әкімшілік мекемелері; тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі кәсіпорындары; салалық зертханалар, бөлімшелер, секциялар, секторлар, жергілікті, облыстық және республикалық басқару құрылымдары жанындағы департаменттер, бақылау-талдау қызметі мекемелері, стандарттау және сертификаттау орталықтары және т. б. болып табылады.
  • Кәсіби қызмет түрлері
    7М07201«Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» мамандығы бойынша магистратура түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерін атқара алады: ғылыми-педагогикалық дайындық кезінде: - ғылыми және эксперименталды-зерттеу жұмыстарын жүргізу, жобалау-іздестіру жұмыстарын орындау, тамақ өндірісі кәсіпорындарында ғылыми-ұйымдастыру қызметін атқару; - жоғары оқу орындарында, колледждерде және білім беру жүйесінің басқа да оқу орындарында ғылыми-педагогикалық қызметті жүзеге асыру; - әдістемелік, білім беру бөлімдерінде әдіскер ретінде жұмыс істей отырып. Бейіндік магистратураны бітірген Магистрант педагогикалық бейіндегі пәндер циклін игерген және педагогикалық практикадан өткен жағдайда ғана ғылыми және педагогикалық қызметпен айналыса алады. Бұл цикл қосымша академиялық кезең ішінде меңгеріледі, ол аяқталғаннан кейін оған негізгі дипломға тиісті сертификат беріледі.
Құзыреттіліктерді дамытуға арналған оқыту модульдерінің картасы
123

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Әлеуметтік-лингвистикалық және ғылыми-педагогикалық қызмет

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Білім беру және кәсіби қызметтегі дүниетанымдық, әлеуметтік-лингвистикалық және философиялық мәселелерді шешу қабілетін көрсетеді. Жоғары педагогикалық білім беру мәселелерін және оның одан әрі даму перспективаларын шешу қабілетін көрсетеді. Дағдарыстық жағдайларда коммуникацияларды жүзеге асыру, сапаны бақылау және кешенді басқарудың заманауи тәсілдерін қолдана отырып, мультимәдени командаларды басқарады.

Азық-түлік өнімдерін өндіру технологиясы

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Азық-түлік өнімдері саласында заманауи прогрессивті техникаларды қолдана отырып, тамақ өнімдерін өндіру технологиясын әзірлеу және жетілдіру кезінде ғылыми және әдіснамалық тәсілдерді қолданады. Жануар шикізат тағам өнімдерінің технологиялық процесін ұйымдастыру қабілетті. Әртүрлі мақсаттарда тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық процестерін жетілдіру бойынша іс-шараларды әзірлеу қабілетті.

Микроқұрылымды талдау және тамақ өнімдерінің сапасын бақылау

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Тағам өнімдерінің сапалық сипаттамаларын талдау мақсатында кешенді зерттеулерді жобалайды және жүзеге асырады; заманауи аппаратураны және есептеу кешендерін пайдалана отырып, зертханалық зерттеулерді орындаудың әдістемелік негіздерін қолданады. Дайын өнімнің технологиялық сапасын бақылауды жүзеге асыра алады. Ағымдағы өндіріс ақпаратын өңдеуге, деректерді талдауға және оларды өнім сапасын басқаруда қолдануға қабілетті. Инновациялық саясат міндеттерін іске асыруда кәсіби білім мен іскерлікті қолдану.