• logo
  • shakarim
    u n i v e r s i t y
Білім беру бағдарламалары
8D07202 - Тағам қауіпсіздігі
D111 Тамақ өнімдерін өндіру білім беру бағдарламаларының тобы 8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары білім беру саласына кіреді

Кіріспе
Семей қ. Шәкәрім атындағы университеттің КЕАҚ,тамақтану инженериясының ғылыми мектебің «Тамақ технологиясы» кафедрасы 8D07202 - «Тағам қауіпсіздігі» білім беру бағдарламасы бойынша докторанттар даярлайды. "Тамақ қауіпсіздігі" мамандығы бойынша білім беру бағдарламасының мақсаты толыққанды сапалы кәсіптік білім алу үшін жағдайларды қамтамасыз ету, тамақ өнімдерінің сапасын бақылау және тамақ қауіпсіздігі саласында ғылыми-зерттеу, жалпы мәдени және кәсіптік құзыреттерді алу болып табылады
8D07202 - «Тағам қауіпсіздігі» даярлау бойынша білім беру процесінің аяқталуының негізгі критерийі білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 45 кредитін, сондай-ақ педагогикалық практиканың кемінде 10 кредитін, зерттеу практикасының 10 кредитін, ғылыми-зерттеу жұмысының 123 кредитін (оқу / ғылыми жұмыстың басқа да түрлерін), докторлық диссертация жазуға және қорғауға кемінде 12 кредитті меңгеруі болып табылады. Барлығы 180 кредит.
3 жыл.
Мақсаты
Азық-түлік өнімдерінің сапасы мен тамақ қауіпсіздігін бақылау саласында толыққанды сапалы кәсіби білім алу, ғылыми-зерттеу, жалпы мәдени және кәсіби құзыреттіліктерді алу үшін жағдайларды қамтамасыз ету.
Түлектің біліктілік сипаттамасы
  • Берілетін дәреже / біліктілік
    8D07202 - «Тағам қауіпсіздігі» білім беру бағдарламасы бойынша PhD философия докторы
  • Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізімі
    Келесі лауазымдарды атқара алады: * бас директор; * ұйымның директоры (бастығы); * ұйым директорының (бастығының) ғылыми жұмыс жөніндегі орынбасары; * ғылыми хатшы; * тамақ саласының ғылыми-зерттеу зертханасының меңгерушісі; * ғылыми-өндірістік және әдістемелік орталықтарда; * ҚР БҒМ және ҚР АШМ жүйесінің мемлекеттік кәсіпорындарында; сараптамалық және жобалау мекемелерінде; * ҒЗИ, ҒӨО басшысы және жетекші маман, санитарлық қадағалау кәсіпорындарында, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдар мекемелерінде, тамақ бейініндегі өндірістік мекемелерде, ауыл шаруашылығы министрлігінің құрылымдық бөлімшелерінде; * тамақ бейініндегі жоғары және орта оқу орындарында оқытушы; * тендерлік негізде және әртүрлі азық-түлік және ауылшаруашылық қорларында және т. б. жобалар бойынша сарапшы.
  • СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі
    8
  • Кәсіби қызмет саласы
    PhD докторының кәсіби қызметінің саласы тамақ өнеркәсібінің барлық салалары, тамақ өнімдерін сертификаттау бойынша кәсіпорындар, санитарлық қадағалау бойынша кәсіпорындар, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдардың мекемелері, ғылыми - зерттеу ұйымдары, сондай-ақ әртүрлі меншік нысанындағы фирмалар, жоғары мекемелер болып табылады.
  • Кәсіби қызмет нысаны
    - жоғары оқу орындары (Шәкәрім атындағы мемлекеттік университеті, Қазақ ұлттық аграрлық университеті, Қазақ мемлекеттік аграрлық-техникалық университеті).С. Сейфуллин атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті.Жәңгір хан атындағы Көкшетау мемлекеттік университетіШ. Уәлиханов); -ғылыми-зерттеу институттары (Қазақ егіншілік және Өсімдік шаруашылығы ғылыми-зерттеу институты, Топырақтану және агрохимия ҚазҒЗИ.У. Успанов, картоп және көкөніс шаруашылығы ҚазҒЗИ, күріш шаруашылығы ҚазҒЗИ, астық шаруашылығы ҚазҒЗИ.А. и. Бараева; Павлодар АШҒЗИ, Қарағанды СиР ҒЗИ және т. б.); - ғылыми-өндірістік және әдістемелік орталықтар (ҚР Жер ресурстарын басқару агенттігінің ғылыми-өндірістік орталықтары, "Агрохимиялық қызметтің РҒӘО" ММ мекемелері және т. б.);); - ҚР БҒМ және ҚР АШМ жүйесінің мемлекеттік кәсіпорындары; сараптамалық және жобалау мекемелері, - ауылшаруашылық құрылымдары, комитеттер, фирмалар және т.б. әр түрлі меншік нысандары. - тамақ өнімдерін өндіру және бақылау жөніндегі кәсіпорындар, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдардың мекемелері.
  • Кәсіби қызмет түрлері
    8D07202 - «Тағам қауіпсіздігі» білім беру бағдарламасының түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерін орындай алады: - санитарлық-эпидемиологиялық, өндірістік-технологиялық, ұйымдастырушылық-басқару, эксперименттік-зерттеу, білім беру (ғылыми және педагогикалық) - санитарлық-эпидемиологиялық; - өндірістік-технологиялық; - ұйымдастырушылық-басқарушылық қызмет; - эксперименттік-зерттеу; - білім беру (ғылыми және педагогикалық).
Құзыреттіліктерді дамытуға арналған оқыту модульдерінің картасы
Модуль 1.Тамақ өндірісінің практикасы мен теориясы

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Жалпы және теориялық технология мен техника, қолданбалы технология мен техника білімдерін өндірісті технологиялық дайындау бойынша құбылыстарды, әдістемелік және нормативтік материалдарды талдау, синтездеу және бағалау, азық-түлік шикізаты мен тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету үшін қолдануға қабілетті

Модуль 2. Инновациялық білім

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Ғылымның функциялары. Ғылыми білім, оның принциптері, алу заңдары, білім деңгейлері. Ғылыми зерттеу логикасы. Зерттеу гипотезасы.Ғылым мен техникадағы жүйелік тәсіл. Зерттеудегі ақпараттық тәсілі. Модельдеу. Зерттеу процесінде ақпаратты түрлендіру. Ғылыми зерттеудегі таңдау мәселесі. Ғылыми зерттеулерді жоспарлау және басқару. Ғылыми зерттеулердің нәтижелерін талдау және ұсыну

Модуль 3.Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджментінің қазіргі заманғы жүйелері

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Жиынтығы жаңа ғылыми жетістік ретінде жіктелуі мүмкін теориялық ережелер әзірленген немесе енгізілуі ел экономикасының дамуына елеулі үлес қосатын ғылыми негізделген техникалық, экономикалық немесе технологиялық шешімдер баяндалған дербес зерттеу болып табылатын ғылыми жұмыс. Азық - түлік қауіпсіздігі менеджменті жүйесін құру-бұл ұйымға тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз етудегі жалпы жұмысын жақсартуға көмектесетін стратегиялық шешім.