8D07202 - «Тағам қауіпсіздігі» даярлау бойынша білім беру процесінің аяқталуының негізгі критерийі білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 45 кредитін, сондай-ақ педагогикалық практиканың кемінде 10 кредитін, зерттеу практикасының 10 кредитін, ғылыми-зерттеу жұмысының 123 кредитін (оқу / ғылыми жұмыстың басқа да түрлерін), докторлық диссертация жазуға және қорғауға кемінде 12 кредитті меңгеруі болып табылады. Барлығы 180 кредит.
3 жыл.
-
Берілетін дәреже / біліктілік8D07202 - «Тағам қауіпсіздігі» білім беру бағдарламасы бойынша PhD философия докторы
-
Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізіміКелесі лауазымдарды атқара алады: * бас директор; * ұйымның директоры (бастығы); * ұйым директорының (бастығының) ғылыми жұмыс жөніндегі орынбасары; * ғылыми хатшы; * тамақ саласының ғылыми-зерттеу зертханасының меңгерушісі; * ғылыми-өндірістік және әдістемелік орталықтарда; * ҚР БҒМ және ҚР АШМ жүйесінің мемлекеттік кәсіпорындарында; сараптамалық және жобалау мекемелерінде; * ҒЗИ, ҒӨО басшысы және жетекші маман, санитарлық қадағалау кәсіпорындарында, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдар мекемелерінде, тамақ бейініндегі өндірістік мекемелерде, ауыл шаруашылығы министрлігінің құрылымдық бөлімшелерінде; * тамақ бейініндегі жоғары және орта оқу орындарында оқытушы; * тендерлік негізде және әртүрлі азық-түлік және ауылшаруашылық қорларында және т. б. жобалар бойынша сарапшы.
-
СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі8
-
Кәсіби қызмет саласыPhD докторының кәсіби қызметінің саласы тамақ өнеркәсібінің барлық салалары, тамақ өнімдерін сертификаттау бойынша кәсіпорындар, санитарлық қадағалау бойынша кәсіпорындар, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдардың мекемелері, ғылыми - зерттеу ұйымдары, сондай-ақ әртүрлі меншік нысанындағы фирмалар, жоғары мекемелер болып табылады.
-
Кәсіби қызмет нысаны- жоғары оқу орындары (Шәкәрім атындағы мемлекеттік университеті, Қазақ ұлттық аграрлық университеті, Қазақ мемлекеттік аграрлық-техникалық университеті).С. Сейфуллин атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті.Жәңгір хан атындағы Көкшетау мемлекеттік университетіШ. Уәлиханов); -ғылыми-зерттеу институттары (Қазақ егіншілік және Өсімдік шаруашылығы ғылыми-зерттеу институты, Топырақтану және агрохимия ҚазҒЗИ.У. Успанов, картоп және көкөніс шаруашылығы ҚазҒЗИ, күріш шаруашылығы ҚазҒЗИ, астық шаруашылығы ҚазҒЗИ.А. и. Бараева; Павлодар АШҒЗИ, Қарағанды СиР ҒЗИ және т. б.); - ғылыми-өндірістік және әдістемелік орталықтар (ҚР Жер ресурстарын басқару агенттігінің ғылыми-өндірістік орталықтары, "Агрохимиялық қызметтің РҒӘО" ММ мекемелері және т. б.);); - ҚР БҒМ және ҚР АШМ жүйесінің мемлекеттік кәсіпорындары; сараптамалық және жобалау мекемелері, - ауылшаруашылық құрылымдары, комитеттер, фирмалар және т.б. әр түрлі меншік нысандары. - тамақ өнімдерін өндіру және бақылау жөніндегі кәсіпорындар, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдардың мекемелері.
-
Кәсіби қызмет түрлері8D07202 - «Тағам қауіпсіздігі» білім беру бағдарламасының түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерін орындай алады: - санитарлық-эпидемиологиялық, өндірістік-технологиялық, ұйымдастырушылық-басқару, эксперименттік-зерттеу, білім беру (ғылыми және педагогикалық) - санитарлық-эпидемиологиялық; - өндірістік-технологиялық; - ұйымдастырушылық-басқарушылық қызмет; - эксперименттік-зерттеу; - білім беру (ғылыми және педагогикалық).
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық үдерістерін қауіпсіздік пен сапа талаптарын ескере отырып бағалау. Тамақ өндірісінің барлық кезеңдерінде технологиялық параметрлерді талдау және бақылаудың заманауи әдістерін қолдану. Өндірістік тәуекелдерді сыни тұрғыдан талдап, оларды азайту бойынша негізделген шешімдер қабылдау.
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Тағам қауіпсіздігі саласындағы заманауи ғылыми және технологиялық инновацияларды анықтау және түсіндіру. Тағам өнеркәсібінде инновациялық тәсілдер, технологиялар мен өнімдерді әзірлеу және енгізу. Өнімнің қауіпсіздігі мен сапасын арттыру мақсатында жасанды интеллект, биотехнология, нанотехнология және басқа да заманауи ғылыми талдау құралдарын пайдалану
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Тағам өнімдерінің қауіпсіздігін басқару бойынша халықаралық және ұлттық стандарттарды (HACCP, ISO 22000, FSSC 22000 және т.б.) талдау және енгізу. Тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарында сапа мен қауіпсіздікті басқару жүйелерін әзірлеу, енгізу және олардың тиімділігін бағалау. Тамақ өнімдеріне қатысты тәуекелдерді басқару және сәйкессіздіктер анықталған жағдайда түзету шараларын әзірлеу.