Білім беру бағдарламалары
8D07201 - Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
D111 Тамақ өнімдерін өндіру білім беру бағдарламаларының тобы 8D07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары білім беру саласына кіреді
Кіріспе
Пәннің (курстың) оқу бағдарламасы негізгі білім беру бағдарламасының міндетті құрамдас бөлігі болып табылады. Әрбір пәннің (курстың) бағдарламасы нақты маманды даярлаудың бірыңғай мақсатты орындауға бағытталған және базалық оқу-әдістемелік құжат болып табылады.
Оқу үдерісін ұйымдастырудың модульдік жүйесін енгізу оқу пәндерінің бағдарламаларын жасауға, олардың құрылымы мен мазмұнына ерекше талаптар қояды. Оқу пәнінің бағдарламасы тиісті сатыны (деңгейін) көрсете отырып, жоғары кәсіптік білімнің әрбір бағыты (мамандығы) үшін әзірленеді.
8D07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша білім беру процесінің аяқталуының негізгі критерийі, білім алушыларға теориялық оқытудың кемінде 45 кредит, соның ішінде педагогикалық практиканың кемінде 10 кредитін, зерттеу практикасының 10 кредитін, ғылыми-зерттеу жұмысының 123 кредит, докторлық диссертацияны жазу мен қорғауға кемінде 12 кредит игеру болып табылады. Барлығы 180 кредит.
3 жыл.
8D07201 «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша білім беру процесінің аяқталуының негізгі критерийі, білім алушыларға теориялық оқытудың кемінде 45 кредит, соның ішінде педагогикалық практиканың кемінде 10 кредитін, зерттеу практикасының 10 кредитін, ғылыми-зерттеу жұмысының 123 кредит, докторлық диссертацияны жазу мен қорғауға кемінде 12 кредит игеру болып табылады. Барлығы 180 кредит.
3 жыл.
Мақсаты
Заманауи экономика мен еңбек нарығының талаптарына жауап беретін, тамақ өндірісі кәсіпорындары үшін халықаралық еңбек нарығында бәсекеге қабілетті, жоғары білікті, кәсіби және әлеуметтік құзыреттіліктеріне ие мамандарды даярлау.
Түлектің біліктілік сипаттамасы
-
Берілетін дәреже / біліктілік8D07201 - Азық-түлік өнімдерінің технологиясы білім беру бағдарламасы бойынша PhD философия докторы
-
Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізіміМына қызмет лауазымдарында жұмыс істей алады: • бас директор; • ұйым директоры (бастығы) ; • ғылыми жұмыс жөніндегі ұйым директорының (бастығының) орынбасары; • ұйымның бас инженері; • ғылыми хатшы; • тамақ саласының ғылыми-зерттеу зертханасының меңгерушісі; • ҒЗИ, ҒӨО, тамақ саласы өндірістік мекемелердің, ауыл шаруашылығы министрлігінің құрылымдық бөлімшелерінің басшысы және жетекші маманы; • тамақ саласы жоғары және орта оқу орындарында оқытушы; • әр түрлі меншік нысанындағы ауыл шаруашылығы құрылымдарында, аграрлық бейіндегі өндірістік мекемелерде, жер және аумақтық комитеттерде маман; • тендерлік негізде және әртүрлі азық-түлік және ауыл шаруашылығы қорларында орындалатын жобалардағы сарапшы және т. б.
-
СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі8
-
Кәсіби қызмет саласыPhD докторының кәсіби қызметінің саласы қайта өңдеу өнеркәсібінің барлық салалары, тамақ өнімдерін сертификаттау кәсіпорындары, санитарлық қадағалау кәсіпорындары, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдардың мекемелері, ғылыми - зерттеу ұйымдары, сондай-ақ әртүрлі меншік нысанындағы фирмалар, жоғары мекемелер болып табылады.
-
Кәсіби қызмет нысаны- жоғары оқу орындары (Шәкәрім университеті, Алматы технологиялық университеті, Қазақ ұлттық аграрлық университеті, С. Сейфуллин атындағы Қазақ мемлекеттік аграрлық-техникалық университеті, Жәңгірхан атындағы Батыс Қазақcтан аграрлық-техникалық университеті және т. б.); - ғылыми-зерттеу институттары (Қазақ қайта өңдеу және тамақ өнеркәсібі ғылыми-зерттеу институты, Қазақ жеміс шаруашылығы және жүзім шаруашылығы ғылыми-зерттеу институты, Қазақ егіншілік және Өсімдік шаруашылығы ғылыми-зерттеу институты, Қазақ топырақтану және агрохимия ғылыми-зерттеу институты.У. Успанова, картоп және көкөніс шаруашылығы ҚазҒЗИ, күріш шаруашылығы ҚазҒЗИ, Қазақ астық шаруашылығы ҚазҒЗИ.А. И. Бараева; Павлодар АШҒЗИ, Қарағанды ЖІЖ ҒЗИ және т. б.); - ғылыми-өндірістік және әдістемелік орталықтар; - ҚР БжҒМ және ҚР АШМ жүйесінің мемлекеттік кәсіпорындары; сараптау және жобалау мекемелері, - ауыл шаруашылық құрылымдар, комитеттер, фирмалар және т.б. - тамақ өнімдерін өндіру және бақылау кәсіпорындары, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін бақылауды жүзеге асыратын мемлекеттік органдардың мекемелері.
-
Кәсіби қызмет түрлері8D07201 - Азық-түлік өнімдерінің технологиясы беру бағдарламасының түлектері келесі кәсіби қызмет түрлерін орындай алады: өндірістік-технологиялық; ұйымдастырушылық-басқарушылық; эксперименттік-зерттеу білім беру (ғылыми және педагогикалық).
Құзыреттіліктерді дамытуға арналған оқыту модульдерінің картасы
Тамақ өндірісінің практикасы мен теориясы
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Зерттеу жұмыстарын жазу және сабақ өткізу кезінде академиялық және ғылыми-техникалық салада жазбаша байланыс мүмкіндіктерін пайдаланады;
Инновациялық білім
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Ғылыми зерттеулердің нәтижелері мен оларды қолдану шекараларын түсіндіреді
Ғылыми-зерттеу, технологиялық білім
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Қазіргі заманғы теориялар мен талдау әдістері негізінде академиялық тұтастықты сипаттайтын өзіндік ғылыми зерттеу жүргізу.