• logo
  • shakarim
    u n i v e r s i t y
Білім беру бағдарламалары
6B07202 - Азық-түлік өнімдерінің технологиясы
B068 Азық-түлік өнімдерінің өндірісі білім беру бағдарламаларының тобы 6B07 Инженерлік, өңдеу және құрылыс салалары білім беру саласына кіреді.

Кіріспе
2022 жыл - 9 орын 2023 жыл - 2 орын «6В07202 Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» білім беру бағдарламасы бойынша кадрлар даярлауды Тамақтану инженериясының ғылыми мектебің "Тамақ технологиясы" кафедрасы жүзеге асырады. Білім беру бағдарламасының ерекше ерекшелігі жоғары білікті профессор-оқытушылар құрамы болып табылады - профессорлық-оқытушылар құрамының 70% - ға жуығы PhD, кандидат және доктор ғылыми дәрежелеріне ие, білім беру бағдарламасының материалдық-техникалық жабдықталымы бар; халықаралық кредиттік ұтқырлық, сыртқы және ішкі ұтқырлық енгізілді; жұмыс берушілермен және білім беру бағдарламасының түлектерімен тығыз байланыс орнатылды, жоғары оқу орнынан кейінгі білім беруді жалғастыру мүмкіндігі бар.
Даярлау бойынша білім беру үрдісінің аяқталуының негізгі критерийі бакалавр білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 205 кредитін, сондай-ақ практиканың кемінде 27 кредитін игеруі, 8 кредит қорытынды аттестаттау болып табылады. Барлығы 240 кредит.
4 years
Мақсаты
Заманауи өнеркәсіптік өндіріс талаптарына барынша сәйкес келетін тамақ өнеркәсібінің бәсекеге қабілетті білікті маманын қалыптастыру.
Түлектің біліктілік сипаттамасы
  • Берілетін дәреже / біліктілік
  • Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізімі
    - Технолог - өндірістік зертхананың техник-технологы - Технолог-калькулятор - Цех шебері -Өндірістік зертхананың Техник-лаборанты - Ғылыми-зерттеу зертханаларында маман - Оқу орындарындағы зертханашы - Жобалау ұйымдарының маманы - Білім бөлімдеріндегі әдіскер
  • СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі
    6
  • Кәсіби қызмет саласы
    Бакалаврдың кәсіби қызметінің саласы - тамақ өнеркәсібінің салалары, технологиялық үдерістерді өңдеуді және тамақ өндірісінің өнімдерін өндірістік алуды қамтамасыз ету, жобалау-конструкторлық және ғылыми-зерттеу ұйымдары, сондай - ақ әртүрлі меншік түріндегі фирмалар.
  • Кәсіби қызмет нысаны
    - Ет комбинаттары - Шұжық цехтары - Балық консервілеу зауыттары - Тұшпара цехтары - Молокозаводы – Кондитерлік цехтар - Қоғамдық тамақтану кәсіпорындары (асханалар, дәмханалар, мейрамханалар) -Тамақ өндірісінің және ветеринариялық-санитариялық бақылау зертханалары; - Ғылыми-зерттеу институттары мен зертханалар - Конструкторлық ұйымдар - Оқу орындары
  • Кәсіби қызмет түрлері
    -технологиялық процестерді жүргізуді ұйымдастыру; технологиялық операцияларды жетілдіру және ресурс үнемдейтін технологиялық процестерді игеру бойынша жұмысқа қатысу; экология, еңбекті қорғау, өрт жарылыс қауіпсіздігі және өндірістік санитария талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жарақтандырылуы мен өндірістік қызметін талдау; -еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру, басқарушылық шешімдерді қабылдау; кәсіпорындардың және маркетингтік қызметтің техникалық-экономикалық көрсеткіштерін талдау; тамақ өнімдерін стандарттау және сертификаттау бойынша жұмыстарды орындау; - тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық сұлбаларын әзірлеу және жобалау; ; -өнеркәсіп салаларында ғылыми-техникалық ақпаратты, отандық және шетелдік тәжірибені зерделеу және талдау; - білім беру саласындағы жұмыс.
Құзыреттіліктерді дамытуға арналған оқыту модульдерінің картасы
Тілдік дайындық

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Мемлекеттік, орыс және ағылшын тілдерінде коммуникация дағдыларын пайдалану; және мәдениетаралық өзара іс-қимыл мәселелерін шешу үшін шет

Әлеуметтік-мәдени дайындық

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Әлеуметтік және кәсіби міндеттерді шешуде әлеуметтік-гуманитарлық ғылымдардың негізгі ережелері мен әдістерін қолданады

Жаратылыстану ғылыми білім

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Өндірістің технологиялық процестерін жүргізу үшін технологиялық процестерде физикалық, математикалық, химиялық заңдарды қолданады

Жалпы инженерлік дайындық

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Қазіргі заманғы техника мен технологиялық процестерді одан әрі кәсіби қызметте қолдана отырып, оларды игеру үшін жалпы инженерлік дайындықты пайдалану дағдыларына ие

Шикізат пен технологиялық үрдістердің жалпы сипаттамасы

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Практикалық қызметте шикізаттың, дайын өнімнің негізгі сипаттамалары, тамақ өндірісінің технологиялық операциялары туралы білімді қолданады

Тамақ өнімдерінің сапасын қамтамасыз ету

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың, дайын өнімнің сапасына талдау жүргізеді, өнімді нормативтік-техникалық құжаттардың талаптарына бағалайды

Жануар мен өсімдік тектес өнімдерін өндіру технологиясы

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Қолданыстағы технологияларға талдау жүргізуге, технологияларды оңтайландыруға, технологиялық процестерге бақылау жүргізуге, өндірістің негізгі шикізаттық және технологиялық есептеулерін жүзеге асыруға қабілетті.

Кәсіпорын қызметін ұйымдастыру

Модуль бойынша оқыту нәтижелері:

Кәсіпорынды жоспарлау және басқару, кәсіпорынның материалдық құралдарын есепке алу бойынша іс-шараларды әзірлейді, жаңа кәсіпорындарды жобалайды, экономикалық қызметті талдайды.