Даярлау бойынша білім беру үрдісінің аяқталуының негізгі критерийі бакалавр білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 205 кредитін, сондай-ақ практиканың кемінде 27 кредитін игеруі, 8 кредит қорытынды аттестаттау болып табылады. Барлығы 240 кредит.
4 years
-
Берілетін дәреже / біліктілік
-
Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізімі- Технолог - өндірістік зертхананың техник-технологы - Технолог-калькулятор - Цех шебері -Өндірістік зертхананың Техник-лаборанты - Ғылыми-зерттеу зертханаларында маман - Оқу орындарындағы зертханашы - Жобалау ұйымдарының маманы - Білім бөлімдеріндегі әдіскер
-
СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі6
-
Кәсіби қызмет саласыБакалаврдың кәсіби қызметінің саласы - тамақ өнеркәсібінің салалары, технологиялық үдерістерді өңдеуді және тамақ өндірісінің өнімдерін өндірістік алуды қамтамасыз ету, жобалау-конструкторлық және ғылыми-зерттеу ұйымдары, сондай - ақ әртүрлі меншік түріндегі фирмалар.
-
Кәсіби қызмет нысаны- Ет комбинаттары - Шұжық цехтары - Балық консервілеу зауыттары - Тұшпара цехтары - Молокозаводы – Кондитерлік цехтар - Қоғамдық тамақтану кәсіпорындары (асханалар, дәмханалар, мейрамханалар) -Тамақ өндірісінің және ветеринариялық-санитариялық бақылау зертханалары; - Ғылыми-зерттеу институттары мен зертханалар - Конструкторлық ұйымдар - Оқу орындары
-
Кәсіби қызмет түрлері-технологиялық процестерді жүргізуді ұйымдастыру; технологиялық операцияларды жетілдіру және ресурс үнемдейтін технологиялық процестерді игеру бойынша жұмысқа қатысу; экология, еңбекті қорғау, өрт жарылыс қауіпсіздігі және өндірістік санитария талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жарақтандырылуы мен өндірістік қызметін талдау; -еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру, басқарушылық шешімдерді қабылдау; кәсіпорындардың және маркетингтік қызметтің техникалық-экономикалық көрсеткіштерін талдау; тамақ өнімдерін стандарттау және сертификаттау бойынша жұмыстарды орындау; - тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық сұлбаларын әзірлеу және жобалау; ; -өнеркәсіп салаларында ғылыми-техникалық ақпаратты, отандық және шетелдік тәжірибені зерделеу және талдау; - білім беру саласындағы жұмыс.
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Бұл модуль әлеуметтік-мәдени, экономикалық-құқықтық, экологиялық білім, коммуникативтік іскерліктер, қоғам дамуының қазіргі заманғы үрдістерін ескере отырып, ақпараттық технологияларды қолдану аспектілерді ашады.
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Модуль жаратылыстану-ғылыми сауаттылықты алуға ықпал ететін негізгі құзыреттерді алуға бағытталған. Модуль негізгі логикалық, зерттеу әрекеттерін қалыптастыруға, ақпаратпен жұмыс істей білуге бағытталған білімді құруға ықпал етеді. Модульдің мақсаты білім алушыда жаратылыстану ғылымдарын дамытуға, жетістіктерді қолдануға байланысты мәселелер бойынша белсенді азаматтық ұстанымды қалыптастыру. Модульді оқыту нәтижесінде білім алушы құбылыстарды ғылыми түсіндіре алады, жаратылыстану зерттеулерінің ерекшеліктерін түсінеді, деректерді ғылыми түсіндіре алады және қорытынды жасау үшін дәлелдерді қолдана алады.
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Модуль іргелі білімді (математикалық, жаратылыстану, инженерлік және экономикалық, кәсіби қызметтегі мәселелерді анықтау, тұжырымдау және шешу үшін) қолдануға ықпал етеді. Модуль білім алушылардың заманауи ақпараттық - коммуникациялық технологияларды пайдалана отырып, ақпаратпен жұмыс істеудің тиімді әдістерін қолдануына, эксперименттік және өнеркәсіптік сынақтарды жоспарлауға және жүргізуге, техникалық құжаттарды оқуға, сызбаларды, сызбаларды тани білуге ықпал ететін болады. Модуль тамақ инженериясы саласындағы отандық және шетелдік тәжірибені зерттеуге мүмкіндік береді.
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Модуль тамақ өнеркәсібінің әртүрлі салаларында пайдаланылатын тамақ шикізатын жіктеу, тамақ өнеркәсібіндегі технологиялық процестердің ғылыми негіздері туралы білім алуға бағытталған, тамақ және қайта өңдеу өнеркәсібі салалары бойынша негізгі өнім түрлерін алу технологиялары, шикізат пен дайын бұйымдарды сақтау шарттары, олардың сапасын бағалау, шикізатты өңдеудің жаңа, неғұрлым прогрессивті тәсілдерін қолдану қаралатын болады. Модуль тамақ өнімдерінің технологиясын - еңбек өнімділігінің өсуіне байланысты еңбек, шикізат және энергия бірлігіне шаққандағы осы жағдайлар мен уақыт үшін ең аз шығындармен бастапқы материалдарды (шикізатты) қоғамға қажетті өндіріс өнімдеріне айналдыру туралы ғылымды зерттеуге бағытталған.
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Модуль білім алушылардың жоғары сапалы және қауіпсіз тамақ өнімдерін өндіру саласындағы кәсіби ұстанымын қалыптастыруға арналған. Модуль өндірістік-технологиялық және зерттеу қызметіне, шикізат пен дайын өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін бақылау жөніндегі жұмыстарға, сондай-ақ жоғары сапалы және қауіпсіз өнім өндіруді қамтамасыз ететін факторларға қажетті білімді, іскерлікті және практикалық дағдыларды қалыптастыруға ықпал етеді. Білім алушылар ауыл шаруашылығы өнімі сапасының көрсеткіштері, ауыл шаруашылығы шикізаты мен оны қайта өңдеу өнімдерінің сапасына нормативтік базаның талаптары бойынша білімді меңгереді.
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Модуль кәсіпорындарда технологиялық процесті ұйымдастыруды және жүргізуді зерделеуге, дайын өнімнің шығымдылығы мен сапасын арттыру үшін технологиялық процестердің тиімділігін жетілдіруге және арттыруға, тамақ өнімдерін өндіру кәсіпорындарының техникалық-экономикалық көрсеткіштерін есептеуге, стандарттардың талаптарына жауап беретін жоғары сапалы, бәсекеге қабілетті өнім шығаруды қамтамасыз етуге бағытталған. Модуль аяқталғаннан кейін білім алушы азық-түлік өнімдері технологиясы саласындағы білім мен түсінікті көрсетеді, азық-түлік өнімдері технологиясы саласындағы проблемаларды шешеді; этикалық және ғылыми пайымдауларды қалыптастыру үшін азық-түлік өнімдері технологиясы саласындағы ақпаратты түсіндіреді.
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Модуль кәсіпорындардың басқару қызметін, тамақ өнеркәсібі кәсіпорындарын жобалауды, шаруашылық қызметті өндіруді ұйымдастыруды зерттеуге бағытталған. Модуль жабдықтарды іріктеумен және азық-түлік технологиялық желілерін жобалаумен байланысты технологиялық есептеулерді жүргізуде дағдыларды қалыптастыруға ықпал етеді; тамақ өндірістерінің технологиялық желілерін жобалау жөніндегі нормативтік құжаттарды пайдалануда; Шикізатты қабылдау жөніндегі операцияларды уақтылы және сенімді көрсету, оның дайын өнімді өткізу шығысы, шикізат ресурстарының жұмсалуын жүйелі бақылау, шикізат, материалдар шығысының белгіленген нормаларын сақтау бойынша. Модуль оқуды аяқтағаннан кейін білім алушыларға кәсіпорынның экономикалық әлеуетін дамытуға, оның тиімділігін арттыруға және бәсекеге қабілеттілігін нығайтуға бағытталған ұйымдастырушылық-экономикалық іс-шараларды әзірлеуге ықпал етеді.