Даярлау бойынша білім беру үрдісінің аяқталуының негізгі критерийі бакалавр білім алушылардың теориялық оқытудың кемінде 205 кредитін, сондай-ақ практиканың кемінде 27 кредитін игеруі, 8 кредит қорытынды аттестаттау болып табылады. Барлығы 240 кредит.
4 years
-
Берілетін дәреже / біліктілік
-
Кәсіп атауы / маманның қызметінің тізімі- Технолог - өндірістік зертхананың техник-технологы - Технолог-калькулятор - Цех шебері -Өндірістік зертхананың Техник-лаборанты - Ғылыми-зерттеу зертханаларында маман - Оқу орындарындағы зертханашы - Жобалау ұйымдарының маманы - Білім бөлімдеріндегі әдіскер
-
СБШ (салалық біліктілік шеңбері) бойынша біліктілік деңгейі6
-
Кәсіби қызмет саласыБакалаврдың кәсіби қызметінің саласы - тамақ өнеркәсібінің салалары, технологиялық үдерістерді өңдеуді және тамақ өндірісінің өнімдерін өндірістік алуды қамтамасыз ету, жобалау-конструкторлық және ғылыми-зерттеу ұйымдары, сондай - ақ әртүрлі меншік түріндегі фирмалар.
-
Кәсіби қызмет нысаны- Ет комбинаттары - Шұжық цехтары - Балық консервілеу зауыттары - Тұшпара цехтары - Молокозаводы – Кондитерлік цехтар - Қоғамдық тамақтану кәсіпорындары (асханалар, дәмханалар, мейрамханалар) -Тамақ өндірісінің және ветеринариялық-санитариялық бақылау зертханалары; - Ғылыми-зерттеу институттары мен зертханалар - Конструкторлық ұйымдар - Оқу орындары
-
Кәсіби қызмет түрлері-технологиялық процестерді жүргізуді ұйымдастыру; технологиялық операцияларды жетілдіру және ресурс үнемдейтін технологиялық процестерді игеру бойынша жұмысқа қатысу; экология, еңбекті қорғау, өрт жарылыс қауіпсіздігі және өндірістік санитария талаптарын ескере отырып, кәсіпорындардың техникалық жарақтандырылуы мен өндірістік қызметін талдау; -еңбек ұжымдарының жұмысын ұйымдастыру, басқарушылық шешімдерді қабылдау; кәсіпорындардың және маркетингтік қызметтің техникалық-экономикалық көрсеткіштерін талдау; тамақ өнімдерін стандарттау және сертификаттау бойынша жұмыстарды орындау; - тамақ өнеркәсібі кәсіпорындары мен қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарының технологиялық сұлбаларын әзірлеу және жобалау; ; -өнеркәсіп салаларында ғылыми-техникалық ақпаратты, отандық және шетелдік тәжірибені зерделеу және талдау; - білім беру саласындағы жұмыс.
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Мемлекеттік, орыс және ағылшын тілдерінде коммуникация дағдыларын пайдалану; және мәдениетаралық өзара іс-қимыл мәселелерін шешу үшін шет
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Әлеуметтік және кәсіби міндеттерді шешуде әлеуметтік-гуманитарлық ғылымдардың негізгі ережелері мен әдістерін қолданады
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Өндірістің технологиялық процестерін жүргізу үшін технологиялық процестерде физикалық, математикалық, химиялық заңдарды қолданады
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Қазіргі заманғы техника мен технологиялық процестерді одан әрі кәсіби қызметте қолдана отырып, оларды игеру үшін жалпы инженерлік дайындықты пайдалану дағдыларына ие
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Практикалық қызметте шикізаттың, дайын өнімнің негізгі сипаттамалары, тамақ өндірісінің технологиялық операциялары туралы білімді қолданады
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Шикізаттың, жартылай фабрикаттардың, дайын өнімнің сапасына талдау жүргізеді, өнімді нормативтік-техникалық құжаттардың талаптарына бағалайды
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Қолданыстағы технологияларға талдау жүргізуге, технологияларды оңтайландыруға, технологиялық процестерге бақылау жүргізуге, өндірістің негізгі шикізаттық және технологиялық есептеулерін жүзеге асыруға қабілетті.
Модуль бойынша оқыту нәтижелері:
Кәсіпорынды жоспарлау және басқару, кәсіпорынның материалдық құралдарын есепке алу бойынша іс-шараларды әзірлейді, жаңа кәсіпорындарды жобалайды, экономикалық қызметті талдайды.